Microsoft on julistanut Windows 10:n April 2018 Updaten riittävän vakaaksi, jotta sen voi ladata kuka tahansa. Päivitysprosessin voi käynnistää automaattisesti Windows Updaten kautta etsimällä manuaalisesti uusia päivityksiä. Windowsin version voi tarkistaa komennolla winver.

Toukokuun 8. päivänä julkaistu April 2018 Update on asennettu 250 miljoonaan tietokoneeseen. Microsoft kehaisee päivityksen jakeluvauhtia ja kiittelee apuna käytettyä tekoälyä.

Tekoälyn avustuksella päivityksen jakelua ollaan voitu suoraviivaistaa keräämällä palautetta tietynlaisista laitteista ja jakelemalla päivitys sen jälkeen vastaaville laitteille, Neowin kuvailee. Tähän asti päivityksen on täytynyt käydä läpi ihmisen suorittama testi ennen kuin sitä on voitu jaella edelleen.

April 2018 Updaten yhteydessä Microsoft teki muutoksia myös Windows Updaten toimintaan. Toisin kuin aiemmin, Windows 10 tulkitsi päivitysten manuaalisen tarkastuksen tarkoittavan sitä, että päivitysprosessi halutaan aloittaa välittömästi.

Yleisesti Microsoft suosittelee päivitysten asentamista päivitystiistaisin, mutta toukokuun 8. päivänä kuka tahansa päivityksiä Windows Updaten kautta etsinyt päätyi samalla päivittämään Windows 10:n April 2018 Updateen eli versioon 1803.

Microsoft ei eritellyt blogikirjoituksessaan sitä, kuinka laajasti Windows Updaten uusi toimintatapa vaikutti April 2018 Updaten ”vahinkoasennuksesta” seuranneisiin ongelmiin, kun laitteisto tai ohjelmistot eivät olleetkaan yhteensopivia uuden version kanssa, Neowin kritisoi.