Google on palannut Firefox-selaimen oletushakukoneeksi joillain alueilla. Mozilla hylkäsi Yahoon kanssa tekemänsä sopimuksen käyttäjien takia, 9to5google kirjoittaa.

Firefox sai äskettäin suurimman päivityksensä miesmuistiin. Uusi Firefox Quantum lupaa kuun taivaalta, mutta toistaiseksi testitulokset ovat osoittaneet sen kilpailevan tasapäisesti markkinajohtaja Chromen kanssa.

Hieman pienempi uudistus oli Googlen palaaminen oletushakukoneeksi Yhdysvalloissa, Kanadassa, Hong Kongissa sekä Taiwanissa.

Mozilla solmi vuonna 2014 nettijätti Yahoon kanssa sopimuksen, jonka seurauksena yhtiön oma hakukone toimi selaimen oletusarvoisena hakupalveluna. Nyt sopimus on kuitenkin irtisanottu. Mozillan mukaan päätökseen vaikutti useita tekijöitä, kuten tarve tarjota selaimen käyttäjille paras mahdollinen käyttökokemus.

Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Yahoo saattaa joutua pulittamaan Mozillalle vuosittain jopa 375 miljoonaa dollaria siitä huolimatta, että sopimus raukesi, 9to5google huomauttaa. Tiedossa ei ole, tarjoaako Google Mozillalle rahallista kannustinta oletushakukoneen valintaan.

Firefoxin hakukoneen voi vaihtaa helposti kirjoittamalla osoiteriville: about:preferences, siirtymällä kohtaan Haku ja valitsemalla tiputusvalikosta itselleen parhaiten sopivan hakukoneen. Oletusarvoisesti hakukoneena toimii Suomessa Google. Yksityisyydestään tarkan kannattaa harkita esimerkiksi Duckduckgota, joka ei kerää Googlen tapaan tietoja käyttäjistään.