Google Drive-pilvipalvelun työpöytäsovelluksen tuki loppuu ja sovellus ajetaan alas. Google ilmoitti torstaina blogissaan, että sovellus lopettaa toimintansa 12. maaliskuuta 2018.

Jos koneellasi on Drive-sovellus, alat saada ilmoituksia asiasta jo lokakuussa. Google ohjaa käyttäjiä kahteen muuhun sovellukseensa.

Google Drive -palvelu itsessään ja sinne säilötyt tiedostot eivät muutoksen vaikutuksesta katoa mihinkään.

Tietojen pilvisynkronointiin Google tarjoaa jatkossa kuluttajatason Backup and Sync -sovellusta, joka korvaa sekä Drive-työpöytäsovelluksen että Google Photos Uploader -sovelluksen. Se tarjoaa käytännössä saman toiminnallisuuden kuin poistuva Drive sekä toimii pitkälti samalla tavalla.

Yrityksille on tarjolla erillinen Drive File Streamer, joka säästää tilaa kiintolevyllä ja synkronoi tiedot pilveen. The Verge kuvailee sitä ”paljon elegantimmaksi ja paremmin integroiduksi lähestymistavaksi”.

Driveen tottuneiden kannattaa kuitenkin tutustua Googlen ohjeisiin, jotka opastavat kuinka synkronoinnin saa toimimaan kaikista sulavimmin.

Driven kaltainen pilvipalvelu voi auttaa käytännön elämässä muutenkin. Google tarjoaa Chrome-selaimeensa kätevän lisäosan, jolla tiedostoja ja kuvakaappauksia voi tallentaa selaimesta suoraan Driveen ilman tarvetta kierrättää niitä tietokoneen kiintolevyn kautta. Tämä säästää aikaa, pitää koneen tiedostot siistimmässä kunnossa ja mahdollistaa pääsyn samoihin tietoihin kaikilta päätelaitteilta.