Microsoftin mukaan vain 13 Windows-älypuhelinta ovat Creators Update -yhteensopivia. Yhtiö on kuitenkin jättänyt takaportin auki.

Microsoft tarjoaa mahdollisuuden päivittää ”yhteensopimattomat” Windows 10 Mobile -laitteet Creators Updateen. Tämä tapahtuu Windows Insider -ohjelmaan liittymällä.

Yhteensopimaton laite, johon on jo asennettu Windows 10 Creators Update

Valitse puhelimestasi Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Windows Insider Program. Valitse Release Preview Ring vastaanottaaksesi kumulatiivisia päivityksiä Creators Updatelle myös tulevaisuudessa.

Yhteensopimaton laite, johon ei ole vielä asennettuna Windows 10 Creators Updatea

Valitse puhelimestasi Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Windows Insider Program > Aloita. Tämän jälkeen valittavaksi tulee joko nopea päivitystapa (Fast ring) tai hitaampi Slow ring, jolle julkaistavat päivitykset ovat useimmiten vakaampia.

Mikäli puhelimessasi ei ole vielä Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmää, joudut todennäköisesti käymään ensin läpi useamman päivitysvaiheen.

Kun puhelimesi on päivittynyt Creators Updateen (koontiversio 15063), valitse Windows Insider Program -ohjelmasta kohta Release Preview, jotta varmistat puhelimen päivitykset myös jatkossa.

Yhteensopimattoman laitteen palauttaminen takaisin yleisen tuen piiriin

Microsoft ei aio virallisesti tukea Creators Updatea niillä älypuhelimilla, jotka eivät ole sen yhteensopivien laitteiden listalla. Tästä syystä tarjolla on mahdollisuus palauttaa Windows 10 Mobile -laite takaisin yleisen tuen piiriin.

Tämä onnistuu Windows Device Recovery Toolin avulla. Windows Phone 8.1:stä päivittäneiden kannattaa kuitenkin muistaa, että työkalun käyttö palauttaa puhelimen tehdasasetuksille ja vanhaan käyttöjärjestelmäversioon.

Mikäli haluat jatkaa Windows 10 Mobilen käyttöä, täytyy Windows Phone 8.1 päivittää uudelleen Kymppiin. Tämä onnistuu lataamalla sovelluskaupasta Upgrade Advisor -sovellus ja seuraamalla sen ohjeita.