Liian pieni ssd-levy järjestelmälevynä saattaa aiheuttaa jatkuvia ongelmia tietokoneen kanssa. Moni joutui tyytymään korkean hinnan vuoksi liian pieneen järjestelmälevyyn vaihtaessaan koneen perinteisen mekaanisen kiintolevyn nopeaksi ja varmatoimiseksi ssd-levyksi. Nelisen vuotta sitten vain pienten 60 ja 120 gigatavun ssd-levyjen hinnat olivat järjellisiä, ja vasta pari vuotta sitten 240 gigatavuiset alkoivat olla tavallisen kuluttajan ulottuvilla.

Mutta mihin ihmeeseen se levytila kuluu? Kahdessa vanhassa Macissa oli ongelmana tämä ssd-järjestelmälevyn täyttyminen, vaikka kyseiselle levylle ei ole varsinaisesti tallennettu mitään. Kummallekkaan koneelle ei oltu aiemmin tehty järjestelmän minkäänlaisia siivousoperaatioita eikä käyttöjärjestelmän uudelleenasennusta.

Tilasyöpöiksi epäiltiin koneisiin kertyneitä turhia väliaikaistiedostoja. Usein näiden väliaikaistiedostojen poistaminen on tehtävä käsipelillä, sillä selaimella välimuistin tyhjentäminen ei aina poista kaikkia turhia tiedostoja.

Avuksi otettiin tässä tapauksessa hyväksi havaittu CCleaner-niminen ohjelma, jolla näkee helposti mm. eri nettiselainten kuluttaman levytilan. Ohjelmasta on olemassa sekä Windows- että Mac-versio.

Etu tämän ohjelman käytössä on se, ettei siivotessa tarvitse hävittää selaimiin tallennettuja salasanoja tai lomakkeiden automaattisia täyttöjä (jätä valitsematta kohdat Saved Form Information ja Saved Passwords).

Toisessa koneessamme levytilaa vapautui 51 gigatavua (lähes 800 000 tiedostoa) pelkällä nettiselainten väliaikaistiedostojen siivoamisella ja toisessa koneessa tilaa vapautui 19 gigatavua. Nämä ovat jo niin suuria määriä, että vapautuvalla tilalla on todellista käytännön merkitystä.

Samalla nettiselaimista tuli nopeampia käyttää, koska satojen tuhansien tiedostojen turha läpikahlaaminen oli vienyt koneelta aikaa.