Windows 10 April 2018 Update on aiheuttanut lukuisia ongelmia. Eräässä niistä tietokone kaatuu uudelleenkäynnistyksen jälkeen mustaan ruutuun. Syyllinen saattaa olla laitteelle asennettu tietoturvasovellus.

Microsoftin tukifoorumille on ilmestynyt pitkä viestiketju, jossa hämmästellään April 2018 Updaten aiheuttamia ongelmia. Päivitys vaikuttaa ensin asentuvan oikein, mutta tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen laite jää jumiin mustaan ruutuun ja virheilmoitukseen, joka alkaa: “Location is not available C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\Desktop is unavailable.”

Eräs käyttäjä kertoo vieneensä koneen huoltoon vain kuullakseen, että kyseessä on kolmas samasta ongelmasta kärsivä tietokone kyseisen päivän aikana, Softpedia kirjoittaa.

Pääsyyllinen tietokoneen kaatumiseen saattaa olla suosittu ja yleinen Avast tai jokin muu kolmannen osapuolen tietoturvaohjelmisto. Toistaiseksi varmaa tapaa palauttaa kone toimivaan tilaan ei ole, vaan edessä saattaa olla jopa Windowsin uudelleenasennus.

Microsoftin tukihenkilö on julkaissut varsin kattavat ohjeet, joita kokeilemalla projektista saattaa selvitä ilman tarvetta uudelleenasennukselle. Usein on myös suositeltu, että mahdollisesti käytössä olevat kolmannen osapuolen tietoturvaohjelmistot poistetaan ennen suurempien päivitysten asentamista.