Mikrobitti esitteli helpomman tavan levyaseman vaihtoon: jos käyttöjärjestelmän asennus uudestaan ei houkuttele, ratkaisuna on vanhan aseman kloonaus.

Lue Windowsia koskevat ohjeet tästä jutusta, kun taas Macia ja Linuxia koskevat ohjeet löydät täältä.

Etenkin suurten tiedostokirjastojen omistajalle massamuistien kokojen kanssa tuskailu on arkipäivää. Ssd-gigatavun hinnalla saa edelleen viidestä kymmeneen kertaa enemmän kiintolevytilaa.

Vain yhdellä massamuistipaikalla varustetussa läppärissä kannattaa suosiolla valita budjetin puitteissa mahdollisimman suuri ssd. Pelkällä kiintolevyllä varustetun koneen käyttö on liian tuskallista ssd-aikakauteen tottuneelle. Pöytäkoneessa voidaan valita molemmat levytyypit, jolloin käytössä ovat sekä ssd:n suorituskyky että kiintolevyn ylenpalttinen tallennustila.

Myynnissä olevien uusien ssd-levyjen koot alkavat käytännössä noin sadasta gigatavusta, tätä pienempää ei missään tapauksessa kannata hankkia. Vaikka Windows 10 ei ole aivan yhtä altis paisumaan ajan kuluessa kuin edeltäjänsä, pelkän Windowsin käyttöön kannattaa silti varata vähintään 30 gigatavua. Kun ssd:lle asennetaan myös käytetyimmät sovellukset ja otetaan huomioon niiden luomat väliaikaiset tiedostot, on satagigainen levy äkkiä täynnä.

250 gigatavun ssd:lle mahtuu todennäköisesti myös suosikkipeli tai pari. Pelit kannattaa ehdottomasti tilan salliessa asentaa ssd:lle, koska niiden latausajat hyötyvät yleensä huomattavasti puolijohdelevyn nopeudesta.

Puolen teratavun levylle mahtuu jo koko joukko pelejä tai kohtuullisen kokoinen tiedostokirjasto. Teratavun ssd riittää monille käyttäjille jo ainoaksi levyksi.

Kiintolevytilaa ei ainakaan pöytäkoneeseen kannata hankkia varmuuden vuoksi, koska uusien kiintolevyjen lisääminen tarpeen mukaan on hyvin vaivatonta, ja levytilan hinta laskee jatkuvasti. Teratavun tai kahden levystä on hyvä aloittaa, ja kun se aikanaan täyttyy, vierelle voi hankkia toisen tai vaihtoehtoisesti korvata vanhan levyn uudella ja suuremmalla.