Microsoft ilmoitti vuonna 2015 saksivansa asiakkaidensa OneDrive-pilvitilaa. Samalla se petti itse antamansa lupauksen.

Vuonna 2014 Microsoft lupasi Office 365 -asiakkailleen rajoittamattoman OneDrive-pilvitilan. Kun tarjousta käytettiin Microsoftin mukaan väärin, joutui yhtiö puntaroimaan sitä uudelleen. Lopputuloksena Redmondissa päädyttiin rajoittamaan Office-käyttäjien OneDrive-tila yhteen teratavuun eli tuhanteen gigatavuun.

Microsoftin itsensä asettama takaraja on ensimmäinen maaliskuuta. Tämän jälkeen uudet tilarajoitukset tulevat voimaan.

Jos maaliskuun takarajan jälkeen OneDrive-tiedostojesi määrä ylittää yhden teratavun, ei vielä ole välitöntä hätää.

Ensimmäiset kolme kuukautta saat ilmoituksen siitä, että olet ylittänyt tilarajoituksesi. Tällöin voit suorittaa kaikkia sellaisia toimenpiteitä, joilla tiedostojesi määrä vähenee ja niiden vaatima tila pienenee. Käytännössä voit siis esimerkiksi kopioida tiedostoja omalle tietokoneellesi ja poistaa niitä samalla OneDrivesta.

Jos taas kolmen kuukauden ajanjakson jälkeen OneDrive-tiedostojesi vaatima tila ylittää edelleen yhden teratavun, käyttäjätilisi määritetään lukittuun tilaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, ettet voi kajota tiedostoihisi.

Tämän jälkeen homma muuttuu hieman sekavammaksi, Neowin varoittaa. Lukitussa tilassa oleva käyttäjätili on mahdollista ”avata” 30 päivän ajaksi. Tänä ajanjaksona voit pienentää tiedostojesi vaatimaa tilaa esimerkiksi poistamalla niitä. Käyttäjätilin voi kuitenkin ”avata” vain kerran. Jos tiedostojesi vaatima tila ylittää yhden teratavun rajan myös 30 päivän ajanjakson jälkeen, käyttäjätilisi palaa lukittuun tilaan.

Koko prosessin ajan käyttäjälle esitetään tietoa siitä, kauanko armonaikaa on jäljellä ennen kuin käyttäjätili lukitaan, Neowin muistuttaa.