PippenFTS-nimellä esiintyvä tubettaja kertoo rakentaneensa virtuaalisen, 1:1-suhteessa toteutetun maapallon Minecraft-palvelimelle.

Normaalisti Minecraft-maailmoissa on käytössä 255 metrin korkeusrajoitus maaston muodoille. Eurogamerin mukaan tämä on onnistuttu ylittämään Cubic Chunks -modin avulla.

Vielä tätäkin tarpeellisempi on ollut Terra 1-1 -modi, jonka avulla voidaan automaattisesti muuttaa karttapalveluiden dataa Minecraft-palikoiksi. Koko maailmaa ei siis tarvinnut rakentaa käsipelillä, vaan pinnanmuodot on saatu aikaan konevoimin.

Karttapalveluiden datasta ei valitettavasti saada kuitenkaan tarkkoja tietoja rakennuksista. Niinpä PippenFTS on polkaissut käyntiin projektin, jonka tarkoituksena on luoda Minecraft-maailmaan myös mahdollisimman aidonoloiset rakennukset.

Projekti on jo herättänyt innostusta, ja virtuaalimaailmaan on tarjottu niin pilvenpiirtäjiä, yliopistorakennuksia kuin yksityisten ihmisten kotikaduistakin tehtyjä malleja.

Projektilla on oma Patreon-sivu lahjoituksia varten, oma alue Reddit-palvelussa ja kymmeniätuhansia käyttäjiä houkutellut Discord-palvelin reaaliaikaiseen keskusteluun.