Mozilla on julkaissut tuoreimman version Firefox-selaimesta. Mukana on myös Linux-käyttäjiä varmasti miellyttävä ominaisuus, joka laittaa pisteen vertikaalin näyttötilan tuhlaamiselle.

Firefoxin Linux-versio on jo pitkään tuhlannut holtittomasti pystysuuntaista näyttötilaa paksuine otsikkopalkkeineen. Uuden version myötä selaimen tilanrohmuamista on mahdollista rajoittaa kovalla kädellä.

Muutoksen myötä välilehdet siirtyvät ylimmäiseksi, aivan kuten selaimen Windows-versiossa. Oletusarvoisesti Linux-Firefox tarjoaa kuitenkin edelleen tilaa tuhlaavan ratkaisun.

Selaimen välilehdet on mahdollista siirtää yläpalkkiin klikkaamalla mitä tahansa tyhjää tilaa Firefoxin ylälaidassa. Valitse avautuvasta kontekstivalikosta ”Muokkaa”. Seuraavan ruudun alalaidassa on ruksi kohdassa ”Otsikkopalkki”.

Kun ruksin poistaa, poistuu samalla Firefoxin otsikkopalkki ja välilehdet hyppäävät ylimmäiseksi säästäen näin arvokasta pystysuuntaista näyttötilaa. Esimerkkikuvia voit tarkastella alta.

Firefoxin 60 on samalla selaimen esr- eli pitkäaikaisesti tuettu versio. Käytännössä se tarkoittaa vuoden verran tietoturvapäivityksiä.