Microsoftin viime toukokuussa julkaisema April 2018 Update toi Windows 10 -käyttäjille uuden Timeline-nimellä kutsutun ominaisuuden. Timelinen avulla Windows 10 muistaa aiemmin avoinna olleet dokumentit ja tiedostot, jolloin niiden käyttöön voi palata myöhemmin.

Dokumenttien ja muiden tiedostojen lisäksi Timeline muistaa myös avoinna olleet web-sivut. Valitettavasti ominaisuus on kuitenkin rajoitettu vain Edge-selaimella avatuille sivuille.

Monet käyttävät mieluummin jotain kolmannen osapuolen selainta, kuten Mozillan Firefoxia tai Googlen Chromea. Myös näiden selainten käyttäjät pääsevät nyt nauttimaan Timeline-ominaisuudesta lataamalla ilmaisen lisäkkeen.

Lisäkkeen asentamalla Windows 10 muistaa Firefox- ja Chrome-selaimissa avoinna olleet verkkosivustot. Lisäkkeiden avulla voidaan myös määritellä, kauanko aikaa yksittäisellä sivustolla tulee viettää, jotta se tallentuu Timelineen. Oletusarvoisesti vierailuun vaadittu aika on kahdeksan sekuntia, Betanews kirjoittaa.

Molemmat lisäosat ovat toistaiseksi beeta-asteella, joten satunnaisia bugeja voi yhä esiintyä. Lisäkkeet ovat ladattavissa Firefoxille täältä ja Chromelle täältä.