Erinomainen ShutUp10-sovellus on päivittynyt kattamaan Creators Updaten Windows 10:n yksityisyysasetuksiin tekemät muutokset.

Microsoft on kerännyt runsaasti kritiikkiä Windows 10:n tiedonkeruusta. Yhtiö ei ole aiemmin suostunut paljastamaan, minkälaista ja kuinka paljon tietoa se käyttäjistään kerää. Tilanteeseen tuli muutos Creators Update -päivityksen yhteydessä, sillä Microsoftia eivät painostaneet ainoastaan käyttäjät, vaan myös Euroopan Unioni.

Microsoft julkaisi hiljattain tietoja siitä, minkälaista tietoa se Windows 10 -käyttäjistä kerää. Jos Windows 10 jätetään oletusasetuksille, kerää Microsoft täydet telemetriatiedot, joita se omien sanojensa mukaan käyttää käyttöjärjestelmän ja Windows 10 -kokemuksen parantamiseen. Perustasolla tietoa ei kerätä aivan yhtä runsaasti, mutta silti kattavasti.

ShutUp10 on heitä varten, joita Microsoftin tiedonkeruu ärsyttää. Sovelluksen avulla voidaan hallita sellaisia Windows 10:n yksityisyysasetuksia, joita ei voida säätää käyttöjärjestelmän asetusten kautta.

ShutUp10:n avulla voidaan muun muassa estää Windows 10:n automaattiset päivitykset sekä suurin osa telemetriatietojen lähettämisestä.

Microsoft kuitenkin varoittaa, että tällaisten kolmannen osapuolten sovellusten käyttö saattaa aiheuttaa ongelmia Windows 10:n toimintaan. Mahdollisia ongelmatilanteita varten ShutUp10 luo automaattisesti tietokoneen palautuspisteen, josta vanhat asetukset voidaan palauttaa, mikäli jotain menee pieleen.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi täältä. Alta voi tarkistaa myös Microsoftin entisen työntekijän, Jerry Bergin, perustellun näkemyksen Creators Updaten tarjoamista muutoksista yksityisyysasetuksiin sekä Microsoftin tarpeesta kerätä tietoja Windows 10:n käyttäjistä.