Galaxy S8, Samsungin uusi lippulaivapuhelin, on nyt saatavilla. Oletko pohtinut iPhonen vaihtamista Androidiin? Näin se onnistuu.

Yksi iPhonen kätevistä ominaisuuksista on iMessage-viestisovellus, jolla iPhonejen välillä lähetetyt tekstiviestit ovat ilmaisia. Androidiin siirtyvän käyttäjän pitää muistaa poistaa numeronsa iMessagesta, sillä muuten muiden iPhone-käyttäjien lähettämät viestit saattavat kadota matkalla, muistuttaa CIO.com.

Tee muutos iMessage-asetuksista kaikilla iOS- ja MacOS-laitteillasi. Numero pitää poistaa kaikilta Apple-laitteilta, jotka on rekisteröity iCloud-tilille. Macilla muutos tehdään Messages-/Viestit-ohjelman asetuksista.

Puhelimen vaihtamisen yhteydessä isoin työ liittyy yleensä datan ja tilien varmuuskopiointiin, siirtämiseen ja synkronointiin alustasta riippumatta. Perustietojen siirtämiseen voit käyttää esimerkiksi esiasennettua Samsungin Smart Switch -sovellusta.

Datan siirtäminen kannattaa hoitaa usb-kaapelilla. Galaxy S8:ssa on mukana usb a-c-adapteri. Liitä iPhonen Lightning-kaapeli usb-c-adapteriin ja sitten S8:aan. Anna iPhonelle lupa luottaa toiseen puhelimeen. Mikäli käytät iPhonen varmuuskopiointiin iTunesia salauksen kanssa, käännä se ensin pois päältä.

Smart Switch opastaa siirron eri vaiheissa. Koko prosessin kesto riippuu datan määrästä: 64 gigatavun iPhone 6:n kohdalla siirto kestää noin 10 minuuttia.

ICloud-varmuuskopioitakin voi hyödyntää Smart Switchin kanssa. Tämä tehdään valitsemalla langaton siirtotapa ja antamalla sovellukselle Apple ID -tunnukset. Androidin kanssa iCloudia ei luonnollisesti kuitenkaan voi käyttää varmuuskopiointiin jatkossa, vaan tätä varten kannattaa ottaa käyttöön Googlen omat synkronointitoiminnot.

IDG News Service