Olemme päivittäneet turvallisuusasetusten ohjeet huhtikuussa 2021. Lisää ohjeita löydät Facebookin ohjeartikkelista.

Facebook-tili voi joutua hakkerin käsiin monella tavalla. Helpoimmin varmistat tietojen tallessa pysymisen vaihtamalla salasanan säännöllisesti tai tarpeen tullen, mutta halutessasi voit myös tarkistaa, ovatko hakkerit päässeet käsiksi tietoihisi.

Tietokoneella teet sen klikkaamalla Facebookin perusnäkymässä yläpalkin oikeassa reunassa olevaa kolmiokuvaketta ja etenemällä Asetukset ja yksityisyys > Asetukset > Turvallisuus ja sisäänkirjautuminen.

Voit tarkistaa kirjautumistietosi klikkaamalla kohdasta Missä olet sisäänkirjautuneena? > Näytä lisää > ”hampurilaisvalikko” > Kirjaudu ulos.

Saman valikon löydät puhelimella menemällä toiseksi ylimmän rivin ”hampurilaisvalikosta” > Käyttäjätilin asetukset > Turvallisuus.

Voit kirjautua ulos yhdestä laitteesta kerrallaan tai vaihtoehtoisesti vaikka kaikista laitteista valitsemalla Kirjaudu ulos kaikista istunnoista. Tämän jälkeen kyseisellä työasemalla, selaimella tai sovelluksessa joutuu kirjautumaan Facebookiin uudelleen.

Kannattaa tutkia kohta Näytä viimeaikaiset Facebookin lähettämät sähköpostiviestit sekä tutkia profiilisi etusivulta kohta Toimintaloki. Jos löydät tililtäsi epäilyttävää toimintaa, vaihda salasanasi välittömästi.

Voit tunnistaa hakkerointiyrityksen esimerkiksi siitä, että tietojasi on muutettu, joku on pyytänyt tilisi kautta ystäväksi uusi ihmisiä, tililtäsi on lähetetty outoja viestejä tai että aikajanallesi on julkaistu outoa sisältöä. Myös joku ystäväsi voi raportoida sinulle oudosta toiminnasta profiilissasi.

Turvallisuusasetuksista kannattaa aktivoida kohta Saa ilmoitus tunnistamattomista sisäänkirjautumisista. Tällöin saat aina ilmoituksen tai sähköpostin, jos käyttäjätilillesi kirjaudutaan tuntemattomalta laitteelta tai selaimelta.

Lisää päälle myös kaksivaiheinen tunnistus kohdasta Käytä kaksivaiheista todennusta. Tällöin Facebook pyytää vahvistuskoodia, jos se huomaa sisäänkirjautumisyrityksen tuntemattomasta laitteesta tai selaimesta. Suojauskoodi toimitetaan valitsemasi menetelmän avulla, esimerkiksi tekstiviestillä tai todennussovelluksella.