Facebook-tili voi joutua hakkerin käsiin monella tavalla. Helpoimmin varmistat tietojen tallessa pysymisen vaihtamalla salasanan säännöllisesti tai tarpeen tullen, mutta halutessasi voit myös tarkistaa, ovatko hakkerit päässeet käsiksi tietoihisi.

Tietokoneella teet sen klikkaamalla Facebookin perusnäkymässä yläpalkin oikeassa reunassa olevaa kolmiokuvaketta ja etenemällä > Asetukset > Turvallisuus.

Voit tarkistaa kirjautumistietosi klikkaamalla kohdasta Missä olet sisäänkirjautuneena? > Muokkaa.

Saman valikon löydät puhelimella menemällä toiseksi ylimmän rivin ”hampurilaisvalikosta” > Käyttäjätilin asetukset > Turvallisuus.

Mikäli näet epäilyttävää toimintaa, voit klikata kyseisestä kirjautumisesta Lopeta toiminta. Tämän jälkeen kyseisellä työasemalla, selaimella tai sovelluksessa joutuu kirjautumaan Facebookiin uudelleen. Vaihda tämän jälkeen salasanasi välittömästi.

Voit tunnistaa hakkerointiyrityksen esimerkiksi siitä, että tietojasi on muutettu, joku on pyytänyt tilisi kautta ystäväksi uusi ihmisiä, tililtäsi on lähetetty outoja viestejä tai että aikajanallesi on julkaistu outoa sisältöä. Myös joku ystäväsi voi raportoida sinulle oudosta toiminnasta profiilissasi.

Turvallisuusasetuksista kannattaa aktivoida kohta Sisäänkirjautumisilmoitukset. Tällöin saat aina ilmoituksen tai sähköpostin, jos käyttäjätilillesi kirjaudutaan tuntemattomalta laitteelta tai selaimelta.