Käyttäjät eri puolella maailmaa ovat raportoineet, että Windows 10 on asentunut automaattisesti heidän Windows 7- ja 8.1-koneisiinsa. Myös Mikrobitin avustaja Pasi Revonmäki havaitsi ilmiön.

It-tukitehtävissä työskentelevän Revonmäen mukaan useiden hänen asiakkaansa koneeseen oli viikonlopun aikana asentunut väkisin Windows 10 ilman, että käyttäjä olisi tehnyt mitään.

Revonmäki itse huomasi omalta koneeltaan, kuinka näytölle ilmestyi ilmoitus, jonka mukaan ”Windows 10 -versiopäivityksesi on pian saatavilla”. Samalla käynnistyi ajastin, joka ilmoitti kuinka pian päivitys tehdään, jos käyttäjä ei estä sitä. Määräaika oli tunti, mutta käyttäjä voi saattoi aloittaa päivityksen myös heti.

Päivityksen pystyi myös estämään klikkaamalla Tarvitsen enemmän aikaa -linkkiä.

Kun käyttäjä valitsee Tarvitsen enemmän aikaa -vaihtoehdon, tarjoaa Windows mahdollisuuden valita sopivamman päivitysajan. Päivityksen voi myös peruuttaa valitsemalla Peruuta ajoitettu versiopäivitys.

Kun käyttäjä on valinnut Peruuta ajoitettu versiopäivitys, Windows kysyy vielä, haluaako käyttäjä todella tehdä sen. Valitsemalla Peruuta ajoitettu versiopäivitys. Windows ei (tällä erää) käynnistä päivitystä Windows 10:een.

Päivitys 15.3.2016 12:10. Automaattinen päivitys voi käynnistyä, koska Microsoft lisäsi Windows 10 -päivityksen Windows 7:n ja 8:n suositeltuihin päivityksiin. Nämä päivityksen asentuvat useimmilla käyttäjille automaattisesti, kuten ainakin tähän asti on yleensä ollut järkevää.

Käyttäjä voi estää Windowsin automaattiset päivitykset, mutta tällöin tulee muistaa huolehtia päivitysten tekemisestä itse.