Se tärkein suojauskeino on tunnettujen sovellusten asentaminen ja pelkästään Googlen sovelluskaupasta, mutta jos esimerkiksi lapsen puhelimeen haluaa lisäsuojaa, tietoturvaohjelmisto tuo turvaa.

Mashable kokosi yhteen seitsemän parasta antivirusohjelmaa, mitä Android-laitteille löytyy.

Listan kärkeen kohosi Bitdefender Mobile Security. Mashable kehuu ohjelman suojauksen tasoa: Bitdefender havaitsi tunkeilevat matoset 100-prosenttisella tarkkuudella. Tästä huolimatta Bitdefender vaikuttaa laitteen suorituskykyyn yllättävän vähän.

Bitdefenderin avulla voi myös lukita epäilyttäviä sovelluksia, sekä jäljittää ja tarpeen vaatiessa pyyhkiä hukkaan menneen laitteen.

Bitdefender maksaa 15 dollaria vuodelta, ja lisätehoa saa ostettua 45 dollarin edestä. Ilmainenkin versio löytyy, mutta se ei tee mitään muuta kuin etsii haittaohjelmia.

Norton Mobile Security vahtii langattoman verkonkin turvallisuutta sen lisäksi, että se suojaa laitetta haittaohjelmilta. Nortonin ratkaisu on helppokäyttöinen, ja se myös varoittaa mikäli käyttäjä on lataamassa sovelluksia mitä Google Play pitää haitallisina.

Norton on kuitenkin kallis, 22 dollaria vuodessa ja 40 dollaria kertatehosteina.

Avast Mobile Security on erinomainen suoja phishing-huijauksia vastaan. Se turvaa puhelinta niin syväkeilauksilla kuin jatkuvalla tarkkailulla, pitää silmällä langattoman verkon tilaa kuin antaa lukita sovelluksiakin.

Mashable sanoo, että Avastin ominaisuuksien lista on todella pitkä, ja kaikki niistä ovat hyödyllisiä.

Avast maksaa 12 dollaria vuodessa, ja sen toimintaa saa petrattua sovelluksen sisäisillä ostoksilla, jotka maksavat korkeintaan 80 dollaria. Ilmainen versio tyrkyttää mainoksia.

Muille sijoille ylsivät Kaspersky Mobile Antivirus joka on pätevä nimenomaan viruskilpenä, mutta jatkuvat ilmoitukset saattavat ärsyttää, McAfee Mobile Security joka siivoaa laitteen nurkat huolella ja tehostaa muistia vastineeksi kalliista 30 taalan vuosihinnasta.

6. ja 7. sijalle pääsivät täysin ilmainen Sophos Antivirus and Security sekä helppokäyttöinen ja tehokas Malwarebytes Anti-Malware joka ei kuitenkaan osaa käskystä nuuhkia puhelinta tarkemmin.