Kirjoitimme aiemmin Applen MacOS:lle julkaisemasta pikapäivityksestä, jonka oli tarkoitus korjata vakava haavoittuvuus. Haavoittuvuuden hyväksikäyttö mahdollisti hyökkääjälle root- eli pääkäyttäjäoikeudet. Nyt on käynyt selväksi, että päivityksen asentaminen ei välttämättä muuta mitään.

Applen julkaisema hätäpäivitys aiheuttaa lisäksi muita ongelmia, kuten tiedostojaon rikkoutumisen. Ongelmaan on kuitenkin tarjolla yksinkertainen korjaus.

Vakavampi ongelma on kuitenkin se, että Wiredin mukaan asennettu päivitys ei välttämättä korjaa haavoittuvuutta.

Ongelma liittyy käytössä olevaan MacOS High Sierra -käyttöjärjestelmään. Mikäli hätäpäivityksen asentaa käyttöjärjestelmän alkuperäiseen versioon 10.13.0, on haavoittuvuus edelleen hyväksikäytettävissä, kun High Sierra päivittyy tuoreimpaan 10.13.1-versioon.

Pahimmassa tapauksessa version 10.13.0 käyttäjät asentavat hätäkorjauksen ja päivittävät vasta myöhemmin High Sierran 10.13.1-versioon luullen olevansa turvassa, Wired kuvailee.

Kun High Sierra on päivitetty tai päivittynyt tuoreimpaan versioon, tulee hätäpäivitys asentaa uudelleen. Tämän jälkeen tietokone täytyy vielä käynnistää uudelleen, jotta tarvittavat muutokset tulevat voimaan. Uudelleenkäynnistyksen tarpeesta ei kuitenkaan muistuteta erikseen.

Apple ei ole vielä kommentoinut virallisesti hätäpäivityksen toimintaa tai sen mahdollisesti aiheuttamia ongelmia.