Ilmainen toimistosovelluskokoelma LibreOffice on päivittynyt. Tuorein 6.0-versio tarjoaa muun muassa parannellun yhteensopivuuden Microsoft Office -tiedostoille sekä uudistetun käyttöliittymän.

LibreOffice on avoimen lähdekoodin vastine Microsoftin Officelle. Moneen taipuva toimisto-ohjelmisto sisältää työkalut niin tekstinkäsittelyyn, taulukkolaskentaan kuin diaesitysten luontiinkin. LibreOffice sisältyy usean eri Linux-jakeluversion oletusasennukseen.

Tuorein 6.0-versio on ladattavissa LibreOfficen kotisivuilta. Ubuntun ja muiden Linux-jakeluversioiden käyttäjien kannattaa kuitenkin käyttää sovellusten asentamiseen ensisijaisesti oman jakeluversion ohjelmistolähteitä.

Vanhempaan Ubuntuun, kuten 16.04 LTS:ään, LibreOffice kannattaa asentaa lisäämällä erikseen ppa-ohjelmistolähde. Tämä onnistuu helpoiten komentorivin kautta (ctrl+alt+t) seuraavalla komennolla:

sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa

Kyseinen komento lisää uuden ppa-ohjelmistolähteen. Kyseessä on LibreOfficen oma, virallinen ohjelmistolähde, jota päivitetään säännöllisesti. Ohjelmistolähteen lisäämisen jälkeen se tulee päivittää:

sudo apt update

Lopuksi LibreOffice voidaan asentaa uudesta ohjelmistolähteestä komennolla:

sudo apt install libreoffice

Samat ohjeet pätevät myös Linux Mint -käyttöjärjestelmään, sillä se pohjautuu Ubuntuun. LibreOffice 6.0 tulee saatavilla pian myös snap-paketoituna. Huhtikuussa julkaistava Ubuntu 18.04 LTS tulee sisältämään LibreOfficen tuoreimman version suoraan paketista.