Microsoftin joulukuun päivityspaketti kieltäytyy asentumasta joillain käyttäjillä. Päivityksen asennus päättyy virhekoodiin 0x80070643. Microsoftin mukaan kyseessä saattaa olla vioittunut asennustiedosto.

Ongelman laajuus ei toistaiseksi ole tiedossa, mutta Microsoftin tukifoorumin mukaan asennusongelmasta ei kärsi kovin moni Windows 10:n käyttäjistä. Tällä hetkellä ongelmasta on raportoinut 100 henkilöä. Se ei kuitenkaan välttämättä kerro ongelman laajuudesta.

Kumulatiivisten päivitysten tiedetään aiheuttavan välillä ongelmia. Jokin Windows 10:n ominaisuus saattaa väliaikaisesti hajota tai päivityspaketin asennus pysähtyä virheilmoitukseen.

Tavallisesti tällaisissa tilanteissa kannattaa yrittää ajaa Windowsin ongelmanratkaisutyökalu tai vaihtoehtoisesti käynnistää tietokone uudelleen ja tarkistaa, ratkaiseeko se ongelman. Tällä kertaa kumpikaan kikka ei kuitenkaan auta, Softpedia kirjoittaa.

Tällä hetkellä ongelmia tuntuu aiheuttavan vain päivitys, jonka tunniste on kb4054517. Kaikki muut Microsoftin joulukuussa julkaisemat kumulatiiviset päivitykset ovat ilmeisesti asentuneet ongelmitta, Softpedia väittää.

Microsoft ei ole ottanut kantaa ongelman olemassaoloon, mutta yhtiön edustaja kehottaa kokeilemaan järjestelmän palauttamista aiemmasta tallennuspisteestä. Suomenkieliset ohjeet järjestelmän palauttamiseksi löydät täältä. Virheilmoitus 0x80070643 viittaa yleensä vioittuneeseen järjestelmäkomponenttiin tai -tiedostoon, Microsoftilta huomautetaan.