Varma nettiyhteys on nykyisin yhtä tärkeää kuin hanasta tuleva vesi. Katkeileva tai pahasti hidasteleva netti on ongelma, jos striimatut elokuvat pätkivät, musiikki taukoaa eikä edes surffailu aina suju sukkelasti.

Näillä keinoilla varmistat kodin nettiyhteyden toimivuuden. Osa menetelmistä on helppoja, osa on vaikeampia ja edellyttävät lisäominaisuuksilla varustettuja laitteita.

1. Siirry mobiiliin. Joskus tilanteesta selviää siirtymällä vian ajaksi mobiililaitteen käyttäjäksi tai tekemällä puhelimesta hotspotin, jolloin läppärillä voidaan siirtyä käyttämään puhelimen kautta muodostettua verkkoyhteyttä. Menetelmästä ei kuitenkaan ole apua, jos vaikka kotiverkon kautta striimatun leffan katselu katkeaa.

2. Kaksi erillistä reititintä. Käytössä on kaksi täysin itsenäistä nettiyhteyttä ja laitetta, mielellään eri tekniikoilla toteutettuna. Esimerkiksi adsl-yhteys ja kaapelimodeemi tai mokkulareititin. Yhteydestä toiseen siirrytään käsipelillä.

3. Langaton varayhteys modeemissa. Langallisen nettiyhteyden modeemi voi sisältää langattoman lte-yhteyden. Sim-kortti on modeemissa ja nettiyhteys vaihtuu vikatilanteessa automaattisesti toiseen yhteystapaan. Kuormanjaon avulla myös molempia yhteystapoja voidaan normaalitilanteissakin käyttää yhtä aikaa. Varmistettu nettiyhteys syntyy helposti, mutta edellyttää modeemin, jossa on tarvittavat toiminnallisuudet.

4. Mokkula reitittimeen. Joihinkin langallisen nettiyhteyden modeemeihin voi liittää suoraan usb-porttiin mobiiliverkkosovittimen eli mokkulan. Tämä vaatii laitteilta yhteensopivuutta ja melko paljon käsin tehtäviä asetuksia, joten menetelmä on työläs.

Lue koko opas Mikrobitistä 3/2017.