Microsoftin mukaan Windowsin avustavia teknologioita käyttäville suunnatun päivitystarjouksen piti umpeutua 31.12.2017. Ei umpeutunut, vaan päivittää voi edelleen, Softpedia kirjoittaa.

Microsoft tarjosi Windows 10:tä ilmaisena päivityksenä Windows 7- ja 8.1-käyttäjille. Alkuperäinen tarjous oli voimassa Windows 10:n julkaisua seuranneen ensimmäisen vuoden ajan. Virallisesti tarjous päättyi heinäkuussa vuonna 2016.

Sittemmin Microsoft on tarjonnut Windowsin avustavia teknologioita käyttäville käyttäjille ilmaista Windows 10 -päivitystä. Yhtiö ei kuitenkaan ole ollut kiinnostunut siitä, käytetäänkö avustavia teknologioita oikeasti, vai onko tarjous vain porsaanreikä päivittää vanha Windows uuteen ilmaiseksi.

Viime joulukuun takarajasta huolimatta voi Windows 10:een edelleen päivittää ilmaiseksi lataamalla päivitystyökalun. Microsoft saattaa jossain vaiheessa joululomien jälkeen sulkea viimeisen porsaanreiän, mutta toistaiseksi se GHacksin kokeilussa toimii edelleen.

Mikäli tarkoituksena on päivittää vanha Windows-versio uuteen, kannattaa toimia nopeasti. Kun kaikki ilmaiset päivitystiet on suljettu, jää ainoaksi vaihtoehdoksi joko maksaa Windows 10 -lisenssistä, tai siirtyä ilmaisten vaihtoehtojen, kuten Linuxin pariin.