Googlen Android-laitteille jakelema marraskuun tietoturvapäivityspaketti saattaa aiheuttaa ongelmia akkukestossa, Android Authority kirjoittaa. Korjaus on toivottavasti luvassa jo joulukuun päivityspaketin yhteydessä.

Ongelman tarkka syy ei ole tiedossa, mutta Android Authority epäilee sen liittyvän laitteen wifi-yhteyden käyttöön. Ongelma ilmenee siten, että Google Play Services -palvelu kuluttaa päivityksen jälkeen jopa 30 – 90 prosenttia akun kapasiteetista vain muutamassa tunnissa.

Marraskuun tietoturvapäivityksiin eksynyt bugi ei tunnu olevan laitekohtainen. Googlen oman Pixel-älypuhelimen omistajat ovat olleet äänekkäinen yksittäinen ryhmä, mutta ongelmia on raportoitu myös Samsungin Galaxy-malleissa sekä OnePlus-älypuhelimissa, Android Authority muistuttaa.

Yhteisöpalvelu Redditin mukaan ongelmaan ei ole yksinkertaista ratkaisua, mutta Play Services -palvelun välimuistin tyhjentäminen ja wifin kytkeminen pois käytöstä laitteen uudelleenkäynnistyksen jälkeen on auttanut joillain käyttäjillä.