Windows 10 Fall Creators Update -versiosta on löytynyt bugi, jonka seurauksena käyttäjä saattaa altistaa itsensä vaaralle lykkäämällä ominaisuuspäivityksiä.

Microsoft julkaisee Windows 10:lle kahdenlaisia päivityksiä. Kumulatiiviset tietoturvapäivitykset, joita Microsoft kutsuu laatupäivityksiksi, korjaavat käyttöjärjestelmästä löytyneitä haavoittuvuuksia.

Lisäksi tarjolla on myös kaksi kertaa vuodessa julkaistavia ominaisuuspäivityksiä, jotka tarjoavat käyttäjille uusia ominaisuuksia.

Tällä hetkellä Microsoft mahdollistaa Windows 10 Pron ja sitä kattavampien versioiden käyttäjille mahdollisuuden lykätä tietoturva- ja ominaisuuspäivitysten asentamista joko Windows Update -palvelun asetusten kautta tai ryhmäkäytänteiden avulla.

Fossbytes kirjoittaa bugista, joka estää kumulatiivisten tietoturvapäivitysten asennuksen, mikäli ominaisuuspäivitysten asennus on estetty ryhmäkäytänteiden avulla.

Joidenkin käyttäjien mukaan sama bugi voidaan toistaa myös ottamalla pois ruksi kohdasta ”Ota mukaan muiden Microsoft-tuotteiden päivitykset, kun päivitän Windowsin”.

Kotikäyttäjät voivat suojautua bugilta jättämällä ruksin paikoilleen tai vaihtoehtoisesti poistamalla käytöstä ryhmäkäytänteen, jossa tarjotaan mahdollisuutta valita, koska ominaisuuspäivitykset halutaan asentaa, Fossbytes opastaa. Ominaisuuspäivitysten lykkäämisen mahdollistava ryhmäkäytänne ei ole oletusarvoisesti käytössä.