Microsoftin vuonna 2013 julkaiseman Windows 8.1:n yleinen tukiaika on päättynyt. Käyttöjärjestelmälle on luvassa vielä jatkettua tukea tammikuun 10. päivään vuoteen 2023 saakka. Käytännössä jatkettu tuki tarkoittaa pelkkiä tietoturvakorjauksia.

Windows 8.1:n yleinen tukiaika päättyi eilen, 9. tammikuuta. Seuraavaksi käyttöjärjestelmä siirtyy jatketun tuen piiriin. Uusia ominaisuuksia sille ei kuitenkaan ole enää luvassa. Mikäli jokin sattuisi rikkomaan käyttöjärjestelmän, ei Microsoft olisi enää velvollinen korjaamaan sitä, Neowin huomauttaa.

Käytännössä Windows 8.1:n käyttäjille on luvassa enää pelkkiä tietoturvapäivityksiä. Tilanne on vastaava kuin Windows 7:n käyttäjillä.

Microsoft julkaisi Windows 8.1:n paikkailemaan kritiikkiä aiheuttaneen Windows 8:n kanssa tehtyjä virheitä. Perinteinen käynnistysvalikko oli vaihtunut Windows 8:ssa koko ruudun kattavaan Aloitusnäkymään. Vaihteleminen kahden ”ympäristön”, työpöydän ja Aloitusnäkymän, välillä oli liikaa joillekin käyttäjille.

Microsoft tarttui Windows 8.1:n myötä kahden erilaisen käyttöliittymän aiheuttamaan sekavuuteen tarjoamalla mahdollisuutta käyttää samaa taustakuvaa sekä työpöydällä että Aloitusnäkymässä.

Redmondin jätillä on kuitenkin kova halu saada ihmiset siirtymään eteenpäin. Tästä syystä Microsoft ilmeisesti päätyi jatkamaan myös Windows 10:n päivitystarjousta avustavia teknologioita käyttäville käyttäjille.

Ilmaisen päivityksen takaraja on tammikuun 16. päivä, joskin Windows 10:n pitäisi aktivoitua puhtaan asennuksen jälkeen myös Windows 7:n ja 8.1:n lisenssiavaimella. Windows 10:n päivitystyökalun voi ladata täältä.