Tiedostojen siirtoon on olemassa kaikenlaisia palveluita. Blymp perustuu avoimeen lähdekoodiin, eikä se perustu pilvipalveluun, vaan suoraan tiedonsiirtoon. Saksalaisen koodaajan kehittämä web-sovellus hyödyntää uusia teknologioita mahdollisimman nopeaan tiedostonsiirtoon.

Käyttö ei voisi olla helpompaa. Blymp.io-osoitteen naputtelu avaa selaimeen kaksi numerolaatikkoa, toisessa näkyy nelinumeroinen koodi ja toiseen voidaan naputella nelinumeroinen koodi tiedoston lähettämistä varten.

Ideana on kertoa nelinumeroinen koodi, vaikka puhelimessa. Koodin syöttämisen jälkeen valitaan lähettävä tiedosto ja napautetaan lähetyspainiketta. Toisessa päässä selain vastaanottaa ja lataa tiedoston.

Mitään rekisteröintejä, laajennusten asennuksia tai sovelluksia ei tarvita. Pelkkä web-selain riittää. Blymp toimii myös mobiiliselaimilla. Paras tiedostonsiirtonopeus saavutetaan, jos selaimet tukevat WebRTC-tekniikkaa suoraan siirtoon. Jos sitä ei tueta, Blymp käyttää automaattisesti WebSockets-tekniikkaa ja Blympin palvelimia tiedostonsiirrossa.

Seuraavan kerran kun on tarve siirtää isompi tiedosto kahden laitteen välillä, riittää kun molemmissa avataan osoite blymp.io.