Uunituore OnePlus 5T on saapunut Mikrobitin testaukseen. Puhelin sisältää entistä enemmän tuplasti kalliimpien lippulaivapuhelinten ominaisuuksia vanhaan edulliseen hintaan.

5T on jättipuhelin. Vaikka koko ei juuri ole muuttunut aiemmista malleista 3T ja 5, tuntuu puhelin isommalta uuden näyttönsä takia. Uutta amoled-näyttö noudattaa kuvasuhdetta 18:9, joten se peittää nyt koko puhelimen etuosan.

64 gigatavun mallin hinta on 499 euroa.

Sormenjälkilukija on siirretty taakse takakameroiden alle. Se asettuu luontevasti puhelinta tukevan etusormen alle ja toimii erittäin ripeästi ja luotettavasti. Lukituksen pikapoistoon voi käyttää myös kasvojen tunnistusta, mikä toimii myös erittäin sujuvasti.

Kuuden tuuman ruutu asettaa haasteensa yhden käden käytölle. Peukalo ei yletä joka puolelle ruutua ja yrityksistä tulee ajoittain virhekosketuksia puhelimen pintaan. Kahdella kädellä käyttö on helpompaa. Parhaimmillaan näyttö on selailu- ja some-käytössä, missä ylimääräisestä korkeudesta on selkeää hyötyä lisätekstiriveinä.

Oxygen OS tuo lähes puhtaan Androidin käyttäjälle. Käyttöliittymää on helppo muokata tarkasti omaan makuun sopivaksi. Suorituskykyyn ei ole tullut merkittäviä muutoksia edelliseen 5-malliin verratessa, mutta puhelin pärjää edelleen kaikkien kilpailijoiden kanssa tasaväkisesti. Näyttö rullaa mallikkaasti ja puhelin reagoi kosketuksiin viiveettä.

Parempaa hämäräkuvausta Kaksoiskamerassa on tapahtunut muutos aiempaan. Molemmat kamerat ovat nyt samaa polttoväliä ja valovoimaa on molemmissa hulppeasti f/1.7. Ratkaisu tuo helpotusta hämärään talvikuvaukseen kohinan vähenemisen muodossa. Alustavissa testeissä ratkaisu tuntuu toimivalta. Videokuvaa saa talteen 4k-tarkkuudella 30 fps nopeudella. Optisia kuvanvakaajia kameroissa ei ole.

OnePlussan hyvistä puolista ei ole luovuttu. Pikalataus on edelleen erinomainen lisuke. Akku latautuu puolessa tunnissa 60% ja tunnissa jo lähes täyteen kapasiteettiin. Myös kuulokeliitäntä on olemassa lankakuulokkeita käyttävien mieliksi.

Lue lisää OnePlus 5T:stä joulukuun Mikrobitistä!