Magicplan on suunniteltu ammattilaisille, mutta sovellus sopii mainiosti myös sisustussuunnittelua harrastavalle. Huoneesta syntyy pohjapiirustus oikeine mittoineen yksinkertaisesti kävelemällä huonetta ympäri ja osoittamalla Magicplanilla nurkkiin, jolloin se mittaa etäisyydet kameran avulla.

Näytöllä näkyy AR-tekniikkaa hyödyntäen livekuva kohteesta, jonka päälle viivat piirtyvät. Leveyksien lisäksi merkataan myös huoneen korkeus kolmiulotteista mallia varten.

Pohjapiirustuksissa on tarkkaan merkitty ikkunat ovat ja muut huoneen elementit. Ne lisätään näppärästi mukaan Magicplanilla osoittamalla kohdetta ja valitsemalla sopiva malli. Sovellus tunnistaa esimerkiksi ikkunan ja näyttää eri tyylisiä vaihtoehtoja, joista valitaan sopivin. Kun huone on käyty läpi, voidaan siirtyä kävelemään toiseen huoneeseen ja liittää se Magicplanissa projektiin. Sovelluksella voi siten tehdä tarkan pohjapiirroksen vaikka koko talosta. Malliin voi asetella kaikenlaisia huonekaluja, rakenteita ja myös muistiinpanoja valokuvineen.

Koska Magicplan on tehty ammattilaisille, siihen voidaan kytkeä erilaisia lasermittalaitteita. Urakoitsija voi laatia sillä tarjouksen urakasta ja lähettää sen suoraan tyylikkäänä dokumenttina eteenpäin. Peruskäyttäjäkin saa tosin tehtyä hyvin tarkkoja mittauksia, jos käytössä on uusin iPad Pro tai iPhone 12 Pro, sillä Magicplan osaa hyödyntää mittauksissa Lidar-skanneria.

Ilmaisversiolla voi luoda kaksi projektia. Maksulliset tilaukset sisältävät tiimityöskentelytoiminnot ja hinta vaihtelee kympistä 199 euroon. Jos miettii sisustamista tai vaikka on muuten vaan kiinnostunut näkemään kodin pohjapiirustuksen hienona 3D-mallina, Magicplan on mainio työkalu. Sen saa ladattua ilmaiseksi Androidille sekä iOS- ja iPadOS-laitteille.