Mikrobitti testasi edullisempia 4k-näyttöjä helmikuun numerossa.

LG 27UD58P on hyvä valinta edulliseksi 4k-näytöksi, myös pelaajalle. Näyttö on hillityn huomaamaton vailla turhia huomion kaappaavia krumeluureja ruudun sivuilla.

Liitännät ovat kohtisuoraan näyttöä vasten, joten johtojen liittäminen onnistuu helposti hankalammassakin tilassa.

Ergonomisen asennon löytäminen näytölle on tehty helpoksi. Näyttö kallistuu, nousee ja pyörii paikallaan ja asettuu tukevasti haluttuun asentoon.

Valikkoja ohjataan keskiosan alle piilotetulla ohjaustapilla, jolla kytketään myös virta näyttöön. Valikoissa liikkuminen on todella nopeaa ja helppoa loogisten suuntien perusteella. Säädöt rakentuvat monipuolisten esivalintojen varaan hienosäätöjen sijaan. Pelaajille on kolme valmistilaa sekä omien tarpeiden mukaan muokattavissa oleva pelitila.

Kuva on väreiltään hillitty. Väreihin toivoisi lisää kylläisyyttä sinisessä päässä ja tarkkuutta ihonväreihin. Kontrasti on hyvä, mutta syvyysvaikutelma ei vakuuta. Tummat sävyt tukkiutuvat aavistuksen.

Freesync mahdollistaa sulavammaan pelaamisen 4k-tarkkuudella, kunhan tietokoneessa on sopivan tehokas AMD:n näytönohjain. Sisäinen viive riittää helposti näytön 60 hertsin päivitysnopeudelle. Nopeasti liikkuvat kohteet sumenevat kuitenkin selkeästi jättäen peräänsä haamukuvan.

Pisteet: 8,0/10

Hinta: 550 €

Arvosana 4/5

Hinta-laatusuhde 4/5

Hyvää Freesync, tappiohjain, pelisäädöt

Huonoa Hillitty kuva

Pointti Hinta ja laatu kohtaavat

Koko testi luettavissa Mikrobitin paperilehdestä sekä digiversiosta.