Huhtikuun Mikrobitti on kaupoissa! Facebook-paljastusten (kuka olisi uskonut!) jälkimainingeissa pureudumme muun muassa Ylilaudan trolliparatiisiin ja kevyisiin nettiläppäreihin.

Isossa testissä perehdymme Chromebook-läppäreihin. Chrome OS -käyttöjärjestelmä toimii nykyään myös Android-sovellusten kanssa. Testasimme tusinan Android-softien kanssa toimivia Chromebookeja.

Mukana on laitteita Acerilta, Asusilta, Delliltä, HP:ltä ja Lenovolta.

Kakkostestissä nähdään huippuluureja pikkuparannuksilla. Mukana testissä ovat Samsung Galaxy S9 / S9+, Sony Xperia XZ2 sekä XZ2 Compact. Sony päivitti huippupuhelintensa ulkoasun, Samsung taas piti uutuuksissaan pintapuolen samana.

Kannattaako uuden luurin ostaminen? No, välillä vanhallakin pärjää, eikä uusi ole aina parempi.

Pitkässä ilmiöjutussa haetaan peppukipua pahamaineiselta nettifoorumi Ylilaudalta. Se on trollipesä, joka on turhaan leimattu pelkäksi äärioikeiston temmellyskentäksi. Herkkänahkaisille sivustoa ei voi suositella, sillä kevyesti moderoidut kommentit pursuavat kaikenlaisia mielipiteitä vasemmalta ja oikealta ja ennen kaikkea huonon maun rajan tuolta puolen.

Kuka Ylilaudalla sitten hengaa ja mitä siellä puuhataan? Lue, niin tiedät.

Toisessa ilmiöjutussa puhutaan e-urheilusta, joka on maailman nopeimmin kasvava urheilulaji. Se on viidessä vuodessa lähes kolminkertaistanut katsojamääränsä yli 300 miljoonaan katsojaan. Parhaat pelaajat nettoavat satojentuhansien eurojen palkintorahoja. Mutta onko se oikeaa urheilua? Harrastajilla kysymys ei ole käynyt edes mielessä.

Opasjutussa käsitellään puhelimen tuoteturvaa ja vakuutuksia. Kuka korvaa rikkinäisen luurin? Puhelinten korjaushinnoissa ilmeni myös huimia eroja.

Toisessa opasjutussa perehdytään puhelimen lisävälineisiin. Älypuhelin on läsnä kaikessa arjessamme. Sen käytöstä tekevät helpompaa, hauskempaa ja monipuolisempaa erilaiset lisävarusteet, joita on myynnissä mitä mielikuvituksellisimpiin tarpeisiin.

Tekniikkajutussa esitellään vr-simulaattoreita – ei siis junamatkustamista, vaan auton ja lentokoneen ohjaamoita virtuaalitodellisuudessa.

Lyhyemmissä testeissä mukana muun muassa Apple iMac Pro, premium-kevytkannettavat, Samsungin serial ata -liitäntäinen ssd-levymallisto, linuxistin tee-se-itse-reititin sekä Samsungin uusi sporttiälykello.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajille Bitti on luettavissa paperiversion lisäksi myös digitaalisesti Summa-palvelussa – digiversio on verkossa itse asiassa jo päivää–paria aiemmin kuin lehti päätyy normaalisti lehtitiskiin.

Muista tutustua Mikrobitin keskustelualueeseen http://www.mikrobitti.fi/keskustelu/. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.