Groceryn ideana on nopeuttaa ostosten tekoa. Siihen voidaan laatia useita kauppalistoja ja luoda myös kauppakohtaisia listoja. Sovellus on integroitu Applen Muistutukset-sovellukseen, joten listoille on helppo lisätä kohteita nopeasti myös Siri-äänikomennoilla, iPhoneen koskematta.

Kaupassa pyöriessä sovelluksesta napautetaan listalla olevia kohteita sitä mukaa kun ostoksia tehdään. Listan täyttäminen on erityisen näppärää Apple Watchilla. Grocery oppii missä järjestyksessä ostoslistaa on ruksailtu ja osaa jatkossa ehdottaa aiemman käytön mukaisesti myös kohteita ostoslistalle. Parhaimmillaan Grocery voi pelastaa päivän, ehdottamalla ostamaan juuri loppunutta maitoa.

Listoja voi luoda käsin eri kauppoja varten tai antaa Groceryn tunnistaa kaupat paikannuksen perusteella. Ostoslistojen lisäksi Groceryyn voidaan kerätä reseptejä ja suunnitella aterioita. Listoja voi myös kopioida muista sovelluksista tai hyödyntää iOS:n Pikakomennot-automatisointia.

Peruskäyttöön riittää ilmaisversio pienine mainoksineen. Premium-versioon sisältyy muokattavat teemat ja iCloud-synkronointi parin euron kuukausihintaan. Groceryn saa ladattua App Storesta.