Jolla Tabletin piti saavuttaa ennakkotilaajat jo viime kesänä. Toisin kävi – tabletti viivästyi pariinkin otteeseen, ensin vaihtui näyttöpaneeli ja seuraavaksi Jollalla oli rahoitusongelmia. Ensimmäinen 121 kappaleen erä toimitettiin jo viime syksynä, mutta seuraavien 540 tabletin toimitukset alkoivat vasta tämän vuoden huhti-toukokuussa. Enempää Jolla Tableteja ei ole tulossa, joten loput tilaajista jäivät ilman tablettia. Heille Jolla maksaa rahat takaisin.

Ensimmäisen ja toisen erän tabletit erottaa toisistaan laitteen selkämyksestä. Ensimmäisissä tablettiversioissa selkämyksen Jolla-teksti on pitkän sivun mukaisesti, kevään tableteissa teksti on poikittain. Ensimmäisessä erässä käytettiin myös eri näyttöpaneelia kuin jälkimmäisessä erässä.

Kuvanlaadun kannalta näyttöpaneelin vaihto kannatti. Ensimmäisessä tuotantoerässä käytetyt näyttöpaneelit olivat kirkkaudeltaan riittäviä sisäkäyttöön, mutta kirkkaassa valaistuksessa kuten keväisessä auringonpaisteessa valovoima jää vajaaksi.

Toisessa tuotantoerässä käytetty näyttöpaneeli on Mikrobitin mittausten perusteella 44 prosenttia kirkkaampi kuin aiempi paneeli ja yltää noin 430 cd/m²:n kirkkauteen. (Mikrobitin testilaboratorion ennätys tabletin lcd-näytön kirkkaudelle on muuten 675 cd/m². Tämän lukeman täräytti mittariin vuonna 2013 julkistettu Nokia Lumia 2520.)

Myös kontrastisuhteeltaan uusi näyttöpaneeli on aivan eri luokkaa aiemman kanssa, kontrastisuhteessa eroa on 99 prosenttia uudemman mallin hyväksi. Ensimmäisen erän näyttöpaneeli oli 681:1-kontrastiltaan hyvä, mutta uudempi paneeli tuplaa kontrastisuhteen erinomaisiin 1358:1-lukemiin. Jollan näytön kontrasti on erinomainen myös muihin ips-paneeleihin verrattuna, tätä suurempiin kontrasteihin ylletään lähinnä va- tai amoled-paneeleja käyttämällä.

Paneelin vaihto ei ole merkittävästi vaikuttanut Jolla Tabletin värintoistoon. Kumpikin versio toistaa kuluttajalaitteille määritellyn sRGB-väriavaruuden lähes kokonaan, mutta uudempi versio toistaa värit hieman tarkemmin. Kuvaajan musta hevosenkenkäkuvio merkitsee ihmissilmän näkemää värialuetta, sininen katkoviiva sRGB-standardia ja valkoinen viiva uudemmasta Jolla Tabletista mittaamamme värialaa.