Jos uuden vuoden lupauksiin kuului perinteinen kuntoilun aloittaminen tai lisääminen, mutta kuntosalille meno ei kuitenkaan houkuta, kiireisiin vetoaminen on helppo tekosyy. Mutta se ei enää toimikaan, kun aikaa pitäisi uhrata vain seitsemän minuuttia pikatreeniin kotona tai toimistolla.

Johnson & Johnson Human Performance Instituten kehittämä J&J Official 7 minute Workout App -sovellus tarjoaa kiireiselle perustreenejä, jotka eivät vaadi mitään välineitä ja aikaakin koko treenin suorittamiseen vain seitsemän minuuttia. Sovellus opastaa tekemään 12 kappaletta erilaisia harjoituksia puoli minuuttia kerrallaan. Nopeimmillaan viiden sekunnin tauot mukaan lukien koko treeni sujuu vain seitsemässä minuutissa.

Käytännössä suositellaan lämmittelyt sisältävää ohjelmaa, jolloin kokonaisaika on yhdeksän minuuttia ja seitsemän sekuntia. Kyseessä on perusharjoituksia, ja jokaisesta näytetään lyhyt ohjevideo.

Puhelimeen ei tarvitse koskea, mutta halutessaan ohjevideon tilalle voi valita musiikkisoittimen ja panna jotain musiikkia soimaan. Sovellus motivoi myös puheella harjoituksen aikana, mutta sen voi mykistää musiikin alta. Harjoitusten kohdalla voi myös valita oliko se mieleen vai ei, jotta sovellus tarjoaa jatkossa räätälöidympää ohjelmaa.

Tarjolla on myös räätälöity älykäs ohjelma, jossa määritetään lähtötaso ja terveystiedot. Niiden perusteella sovellus ehdottaa sopivaa harjoitusohjelmaa. Kun innostuu enemmän, voi valita sovelluksen kirjastosta pidemmän harjoitusohjelman. Harjoituksia on 72, ja ne on jaoteltu kevyeen, keskitason ja kovempiin harjoituksiin. Esimerkiksi 24 minuutin teho-ohjelma sopii enemmän kuntoilleelle.

Sovelluksen käyttö on helppoa, ja jos ranteessa on Apple Watch, koko kuntoilu voidaan hoitaa sillä näppärästi ilman iPhoneen koskemista. Sovellus on täysin ilmainen, eikä se sisällä myöskään mainoksia.

Sovelluksen voi ladata Androidille ja iOS:lle.