Vielä on kesää jäljellä! Kauniit kesäpäivät ja illat houkuttelevat ulkoilemaan. Jos pelkkä liikkuminen ei innosta, älypuhelimeen kannattaa ladata sovellus ja lähteä kokeilemaan koko perheelle sopivaa geokätköilyä.

Geokätköily on hauska matalan kynnyksen harrastus, jota voi harrastaa melkein missä tahansa. Kätköjä löytyy monista paikoista, eikä mukaan tarvitse muuta kuin älypuhelimen ja jonkin geokätköilysovelluksen. Sovelluksissa on valinnanvaraa, mutta virallinen Groundspeakin kehittämä Geocaching-sovellus on helppo valinta.

Geokätköjä on miljoonia ympäri maailman ja pelkästään Helsingin lähellä noin viisi tuhatta. Sijainteja voi katsoa Geocaching-sovelluksen kartalla, johon voi valita katu-, satelliitti- tai yhdistelmänäkymän.

Geokätköistä näytetään tarkkoja tietoja, ja kohteita voidaan suodattaa maaston, vaikeustason ja kätkön koon perusteella. Tiedoissa on myös hyödyllisiä vinkkejä sekä merkintä viimeisimmästä käynnistä kohteella. Geokätkölle voi lähteä navigoimaan suoraan kompassin avulla tai jos kohde on kaukana, puhelimen karttasovellukseen avautuvilla navigointiohjeilla. Premium-versiossa kohteita voi lisätä myöhempää retkeä varten listalle valmiiksi. Jos on hankaluuksia löytää kätkölle, Geocaching-sovelluksella voi viestitellä muiden kätköä metsästävien kanssa.

Omasta löydöstä voi lisätä sovellukseen kuvia ja täydentää tarvittaessa kätkön tietoja. Geocaching on ilmainen sovellus, mutta kaikki sisältö ja kätköt ovat vain Premium-jäsenille. 5,99 euroa kuukaudessa tai 29,99 vuodessa maksava Premium sisältää myös offline-kartat sekä polkukartat.

Geocaching-sovelluksen voi ladata

ja .