OnePlus 5T -puhelin herätti välittömästi suurta kiinnostusta myös Suomessa. Mikrobitti oli paikalla puhelimen julkistustilaisuudessa, ja vei sen jälkeen uutuuden pieneen testiin ympäri Washington DC:tä, Virginiaa, West Virginiaa, Marylandia ja Delawarea.

OnePlussan rinnalle otettiin verrokiksi kaksi muuta puhelinta. Kaikki kolme maksavat tällä hetkellä noin 500 euroa, mutta ovat keskenään hyvin erilaisia: OnePlus 5T on huippu-uutuus, jossa pienemmällä rahalla saa lippulaivaluokan ominaisuudet. Asus ZenFone 4 puolestaan perinteinen keskiluokan laite ja Galaxy S7 Edge jo yli vuoden vanha veteraani.

Kaikki kuvat on otettu suoraan kameroiden automaattiasetuksia hyödyntämällä. Viilaamalla ja säätämällä, tai käsittelemällä kuvia jälkikäteen voi tehdä vaikka millaista jälkeä, mutta tarkoitus oli kokeilla miten puhelinten kamerat toimivat puhtaina näppäilykoneina.

Kuten kuvista näkyy, välillä eroa laitteiden välillä on melkoisesti. Toisinaan taas ei juurikaan. Monissa kuvissa on puhtaasti makuasia minkä puhelimen jälki näyttää parhaalta. Esimerkiksi S7 tuppaa värittämään kuvista jopa luonnottoman hyvän värisiä, jolloin kuvat saavat aikaan wow-efektin, mutta eivät todellisuudessa vastaa silminnähtyä kuvaustilannetta. Asus taas tuottaa useimmiten muita hieman tummempia kuvia. Kaikki kuitenkin käsittelevät kuvia selvästi, joten minkään kameran jälki ei vastaa täydellisesti kuvausnäkymää joka tilanteessa.

OnePlus 5T:n kamera on saanut monilta tahoilta kritiikkiä, ja valmistaja onkin kiirehtinyt lupaamaan päivityksiä sen kameraohjelmistoon. Kuvat on kuitenkin otettu julkaisun yhteydessä tarjolla olleella versiolla.

Kuvat saa avattua suuremmiksi versioiksi klikkaamalla. Arlingtonin hautausmaa oli kuvauspäivänä suljettu, mutta aidan takaa kokeiltiin kameroiden digitaalista 4x zoomausta.

Kuvakollaasien kasaaminen: Kalle Knuuttila