Mikrobitti testasi uusia mesh-tukiasemia. jotka ottavat parhaat puolet niin toistinten langattomuudesta kuin kaapelointia tarvitsevista wlan-järjestelmistä ja tarjoilevat lopputuloksen helppokäyttöisessä paketissa.

Pääset lukemaan koko testin tästä linkistä.

Mutta kumpi on oikeasti parempi ratkaisu, useampi tukiasema vai yksi nopea ja hintava wlan-reititin?

Mittasimme omakotitalossa, onko järkevämpää hankkia yksi nopea, 500 euron hintainen wlan-reititin keskikerrokseen vaiko jokaiseen kerrokseen oma Netgearin mesh-tukiasema, yhteishinnaltaan samat 500 euroa.

Vänskä Olli

Testasimme mesh-reitittimet 160 neliömetrin kolmikerroksisessa puurakenteisessa omakotitalossa kuudessa mittauspisteessä, kaksi mittauspistettä per kerros.

Mittauspiste 1 sijaitsi ylimmässä kerroksessa internetiin kytketyn mesh-tukiaseman vieressä, mittauspiste 2 viereisessä huoneessa kulman takana. Mittauspisteet 3 ja 4 sijaitsivat keskikerroksessa olohuoneessa ja keittiössä, mittauspiste 5 oli kellarin makuuhuoneessa ja mittauspiste 6 kulman takana pukuhuoneessa.

Vänskä Olli

Testissä selvitimme erikseen sekä yhden tukiaseman maksimikantavuuden kolmessa kerroksessa että laajemman mesh-verkon suorituskyvyn kahdella ja kolmella tukiasemalla.

Testin perusteella Mesh-verkossa kaista jakautuu tasaisemmin eri päätelaitteille kuin yhdellä wlan-reitittimellä, koska signaalivahvuus pysyy kaikilla laitteilla hyvänä.

Signaalin vahvuus riippuu kuitenkin paljon rakennuksen materiaaleista. Tietyissä tapauksissa useampi tukiasema voi myös heikentää suorituskykyä.

Lue myös: Isossa testissä mesh-tukiasemat: onko useammasta laitteesta hyötyä? Näin saat varmimmin kotiisi hyvän ja kattavan wlan-verkon.