Lokakuun numero löytyy nyt kaupoista! Mukana on taas paljon mielenkiintoista asiaa.

Miksi törsätä puhelimeen tuhat euroa, kun satasilla saa jo ihan riittävän hyvän laitteen? Uudessa lehdessä jättitestiin pääsivät halvemmat älypuhelimet. Mukana on 18 alle 300 euron älypuhelinta, muun muassa Samsungin suositut A-sarjan mallit sekä uudet Nokia-brändillä kaupatut mallit. Älä lähde kauppaan lukematta tätä testiä!

Älypuhelimia testattiin lehdessä muutenkin. Lyhyessä testissä kohtasivat Nokia 8, Samsung Galaxy Note8 ja Sony Xperia XZ1, jotka kaikki edustavat valmistajiensa huippumallistoa.

Opasjutussa espoolainen Eero Volotinen esittelee, miten hän hankki taloyhtiöönsä huippuluokan nettiyhteyden, joka on huomattavasti operaattorien perusliittymiä halvempi.

Leppävaarassa sijaitsevan taloyhtiön jokainen asunto maksaa liittymästä vähemmän kuin tavallisesta 4g-yhteydestä. ”Nopeinta ja edullisinta mitä pääkaupunkiseudulla saa”, Volotinen kehaisee. Työtä projekti kuitenkin vaati.

”Nopeinta ja edullisinta mitä pääkaupunkiseudulla saa”, espoolaismies kertoo nettiyhteydestään.

Ilmiöjutussa kerrotaan Karjalan Prikaatin panssarikalustokoulutuksessa käytettävästä simulaattorista. Steel Beasts Pro on tarkoitettu lähinnä asevoimien käyttöön, vaikka sen voikin ostaa kuka tahansa. Mikrobitin toimitus matkasi Vekaranjärvelle ja kokeili virtuaalitaistelua varusmiehistä koostuvaa joukkuetta vastaan. Taisteluraportin ohessa kerromme pelaavista panssarimiehistä laajemminkin.

Toisessa ilmiöjutussa kerromme suosittelualgoritmeista: kerromme muun muassa, miten Spotify rakentaa käyttäjilleen automaattisesti räätälöityjä soittolistoja sekä miten pystytään arvaamaan, miten käyttäjä suhtautuisi tietynlaiseen Netflix-sarjaan.

Testissä olivat myös turvallisemmat wlan-reitittimet. F-Securen Sensen lisäksi testasimme kaksi muuta tietoturvaominaisuuksilla varustettua laitetta. Suuren mediahuomion saanut Sense ei kuitenkaan pärjännyt vertailussa tunnetumpien valmistajien, TP-Linkin ja Asusin, laitteita vastaan.

Lyhyissä testeissä olivat muun muassa Asusin uusi pelikannettava ROG Zephyrus GX501VI, kaksi pientä äänetöntä, passiivisesti jäähdytettyä kannettavaa. Tutustuimme lyhyesti myös muun muassa silmän liikkeitä seuraavaan pelinäyttöön, ssd-levyn jäähdyttimeen, itsestään latautuvaan pelihiireen ja sykesensoriin.

Toisessa opasjutussa kerrotaan yksinkertaisesta ja helppolukuisesta Markdown-muotoilukielestä. Sen vahvuutena on, että tekstiin lisätään vain muutamia merkintöjä, minkä jälkeen tiedostot voidaan kääntää kulloinkin tarvittuun muottoon, kuten html-kielelle tai vaikkapa pdf:ksi.

Lisäksi testasimme, miten ssd-levyn liitäntätapa ja kahden ssd:n raid-kokoonpano vaikuttavat pc:n suorituskykyyn.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajille Bitti on luettavissa paperiversion lisäksi myös digitaalisesti Summa-palvelussa – digiversio on verkossa itse asiassa jo päivää–paria aiemmin kuin lehti päätyy normaalisti lehtitiskiin.

Muista tutustua Mikrobitin keskustelualueeseen http://www.mikrobitti.fi/keskustelu/. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.