Maaliskuun Mikrobitti on kaupoissa! Nyt ollaan vahvasti kiinni perustyökaluissa: testissä ovat perinteiset näppäimistöt. Mukana myös kiehtova rakenteluartikkeli.

Isossa testissä perehdymme mekaanisiin näppäimistöihin: ne ovat aktiivipelaajan, koodarin ja paljon kirjoittavan täsmävalinta. Vaikka kyseessä on perusteiltaan varsin perinteinen työväline, on tekniikka tietenkin näissäkin mennyt huomattavasti eteenpäin. Pelaajia kosiskellaan värivaloilla ja hallintasovelluksella.

Mukana olivat Asus ROG Claymore, Blackstorm Mech RGB, Corsair K68, Creative Sound BlasterX Vanguard K08, Kingston HyperX Alloy FPS, Logitech G413 Carbon, Lvlup Strength +1, Razer Blackwidow Chroma v2 sekä SteelSeries Apex M750.

Kakkostestissä perehdymme Thunderbolt 3 -telakoihin. Liitännän myötä on toteutunut kauan elänyt haave: kaikki oheislaitteet voi liittää tietokoneeseen yhdellä, standardinmukaisella johdolla. Parhaimmillaan homma vain yksinkertaisesti toimii.

Pitkässä ilmiöjutussa tutustutaan puhelimen uusiin käyttötapoihin ja etenkin maksamisen mullistumiseen. Puhelin – tai jokin muu mobiilimainen laite – tulee mitä ilmeisimmin korvaamaan kortit. Kansa ihmettelee vielä lähimaksua, kun sovelluskehittäjät jo askartelevat uusien maksu- ja tunnistautumistapojen parissa. Suurin muutosvoima tulee idän maista,

Suomessakin kehitys voi liikahtaa eteenpäin juuri kiinalaisten ansiosta, pohtii Pasi Kivioja. Esittelemme myös psd2-direktiivin myötä avautuvan pankin rajapinnan.

Toisessa ilmiöjutussa puhutaan digitaalisuudesta vanhustenhoidossa. Voisiko digitalisointi ratkaista nykyisiä ongelmia? Martti Mäkinen rakensi pakon edessä oman yksityisen järjestelmän.

Opasjutussa kerrotaan, kuinka rakennetaan FreeNAS-käyttöjärjestelmän avulla vakaa ja varma – ja ennen kaikkea oma – tiedostopalvelin. Komponenttien ei tarvitse olla uusinta huutoa, joten kaapin perällä tyhjän panttina nököttävä kone tai vuosikertakomponentit pääsevät hyötykäyttöön.

Toisessa opasjutussa rakennetaan parin euron älykoti. Kiinalaisista nettikaupoista saa elektroniikkaa niin edullisesti, ettei kodin automatisointi jää ainakaan rahasta kiinni.

Tekniikkajutussa esitellään videoiden väärentämistä uusien algoritmien avulla. Älä enää usko silmiäsi!

Lyhyissä testeissä mukana muun mussa LG V30, Xiaomi Mi Mix 2, Rock64, Samsung Galaxy A8, edulliset midikoskettimet, Nest-älylaitteet, halvat älykaiuttimet, älyjääkaappi ja edullinen videoprojektori.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajille Bitti on luettavissa paperiversion lisäksi myös digitaalisesti Summa-palvelussa – digiversio on verkossa itse asiassa jo päivää–paria aiemmin kuin lehti päätyy normaalisti lehtitiskiin.

Muista tutustua Mikrobitin keskustelualueeseen http://www.mikrobitti.fi/keskustelu/. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.