Jo pitkään kehitetty iStat Menus kokoaa paljon tietoa loogisesti järjestetyiksi kokonaisuuksiksi macOS:n valikkoriville. Näppärä apuohjelma tarkkailee prosessoria, levyjä, muistia ja verkkokorttia sekä lukuisia eri komponenttien sensoreita.

Tiedot ovat helppolukuisia reaaliaikaisine arvoineen ja graafeineen. Tekniikasta kiinnostuneelle tiedot ovat mielenkiintoisia, mutta niistä on myös hyötyä, jos epäilee jonkin komponentin olevan hajoamassa. iStat Menus ilmoittaa myös, jos se havaitsee erikoisen korkeita lukemia. Valikkorivin lisäksi tietoja voi katsoa Ilmoituskeskuksesta.

Jos huomaa koneen hidastelevan, iStat Menus paljastaa mikä prosessi kuormittaa ja onko syynä prosessorin kuormitu vai muistin loppuminen kesken. Tai jos syyllinen onkin jokin ohjelma, joka kuluttaa kaiken kaistan nettiyhteydestä.

Yksi hyödyllisimpiä tietoja on tuulettimen pyörimisnopeus. Sen näkee iStat Menusta ja tarvittaessa tuuletinta voidaan säätää käsin. Hyödyllinen ominaisuus, jos kone on liian kuuma, eikä tuuletin ole kuitenkaan lähtenyt pyörimään riittävällä nopeudella.

Valikosta näkee myös nopeasti kytkettyjen Apple-oheislaitteiden akun tilan sekä myös AirPods-kuulokkeiden latauksen. Jos tekniset tiedot eivät kiinnosta, iStat Menusta voi katsoa nopeasti säätiedotuksen!

Lisenssi maksaa alle neljätoista euroa ja perhepaketti viiteen Maciin vain pari euroa enemmän. Kaikkia toimintoja voi kokeilla kahden viikon ajan lataamalla kokeiluversion täältä.