Mikrobitti testasi tulostimet ja valokuvien tulostuspalvelut. Kumpi on järkevämpää? Lue myös pääjuttu sekä testikakkosen ja tulostuspalveluvoittaja ifolor.fi:n arviot.

Epson XP-960:n koko ja monipuolisuus herättävät ansaittua kunnioitusta. Laite täyttää ongelmitta kodin tulostustarpeet kymppikuvista isoihin A3-valokuviin asti.

Ison kosketusnäytön avulla laitteen hallinta ja käyttöönotto onnistuu mainiosti. Kuvakkeet ovat isoja ja ongelmatilanteet ratkeavat ilman tietokonetta.

Kaksi paperilokeroa ja ohisyöttö sopivat kotikäyttöön hyvin. Alempaan lokeroon voi laittaa A4-paperia ja ylempään valokuville kymppikuvapaperia. Tulostin ymmärtää itse valita oikean paperin tulostustarpeen perusteella. Ohisyötöstä voi tulostaa A3-koon papereita yksi kerrallaan. Moottoroitu tulostusalusta aukeaa automaattisesti, joten tulostus alkaa välittömästi.

Yksittäistulosteissa XP-960 ei pärjää nopeudessa Canoneille mutta kiitää isoja eriä tulostaessa niiden ohi. Isokin A3 valmistuu ongelmitta odottaessa.

Erityisesti kuvien kontrasti on huikea. Ihonväreissä on aavistus kylmyyttä, mutta muuten kuvat ovat kaikin puolin nautittavaa katseltavaa. Laadun kääntöpuolella on tulosteiden korkein hinta.

Epson iPrint -mobiilisovellus on monipuolinen. Tulostusasetusten määritteleminen on selkeää ja kuvien sovitus paperille onnistuu suoraan päänäkymästä. Rajauksen voi tehdä jo skannausvaiheessa ja tallentaa puhelimeen tai suoraan pilveen. Tuettuina ovat kaikki suosituimmat palvelut lukuun ottamatta iCloudia. Niistä löytyviä kuvia ja dokumentteja voi tulostaa suoraan iPrintista.

Pisteet 78/100

Hinta 229 €

Arvosana 4,5/5

Hinta-laatusuhde 3/5

Hyvää Käytettävyys, mobiilisovellus, tulostuslaatu, A3

Huonoa Tulostuskustannukset

Pointti Kaikki herkut ja A3

Lue seuraavaksi: Tulostustestin pääjuttu, testikakkoseksi nousseen Canon MG7750:n arvio sekä kuvapalveluiden testivoittaja ifolorin arvio. Luettavissa myös opas Miten tulostan kuvat Windowsista?