Maaliskuun numero on nyt kaupoissa!

Kuten ennenkin, tilaajille Bitti on luettavissa hienon paperiversion lisäksi tietenkin myös digitaalisesti Summa-palvelussa – digiversio on verkossa itse asiassa jo päivää-paria aiemmin kuin lehti päätyy normaalisti lehtitiskiin.

Isossa testissä ovat pikku-pc:t, jotka tarjoavat jättitehoa minikoossa. Nämä koneet sopivat muun muassa pelaamiseen, kuvankäsittelyyn ja muuhun tehoa vaativaan työskentelyyn – pelikäytössä pc:n etumatka pelikonsoleihin on selvä. Pikkukoneet ovat käteviä, mutta isommallekin koneelle löytyy kuitenkin yhä selvä käyttötarkoituksensa.

Näyttötestissä ovat tällä kertaa mukana huippunopeat 240 hertsin näytöt. Sellaisen käyttäminen ensimmäistä kertaa on kokemus, jota on vaikea pukea sanoiksi eikä sitä voi oikein havainnollistaa kuvillakaan. Virkistystaajuudeltaan paremman näytön ero tavalliseen 60 hertsin kuvataajuudella toimivaan näyttöön on huikea erityisesti nopeatempoisissa peleissä.

Lyhyissä testeissä tutustumme muun muassa Pine A64+ 1GB -korttitietokoneeseen, joka haastaa Raspberry Pi:n halvemmalla hinnalla. Mukana myös HP Elite x3, jonka voi telakoida niin läppäriksi kuin työpöytäkoneeksikin. Suurin ongelma kolmitoimikoneessa on sen käyttöjärjestelmä. Lisäksi testeissä mukana esimerkiksi AMD Ryzen 7 1700- ja Intel Core i7-7700K -suorittimet.

Ilmiöjutuissa Panu Räty kummastelee, miksi käyttöliittymät ovat vieläkin niin surkeita sekä esittelee (omasta mielestään) maailman parhaan käyttiksen. Kari Ahokas tutustuu vaaliäänestyskäyttäytymisen ennakointiin nettitoiminnan perusteella.

Mikrobitin Oppaassa esitellään, kuinka Linuxin avulla voi melkein mistä tahansa koneenraadosta ja wlan-sovittimesta tehdä oman wlan-tukiaseman. Rakenteluprojektimme osoitti, että matkalle voi silti tulla monenlaisia mutkia – etenkin, jos purkin suorituskyvyllä on merkitystä. Toisessa jutussa Aleksi Vähimaa laittaa pelien grafiikka-asetukset ojennukseen.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta!

Muista tutustua Mikrobitin keskustelualueeseen http://www.mikrobitti.fi/keskustelu/. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.