Mikrobitin syyskuun numero on täällä!

Ensinnäkin kiitos: lukijamäärämme kasvoi Kansallisen mediatutkimuksen mukaan viime syksyn ja kevään aikana 8,6 prosenttia ja on nyt 128 000. Bitti tavoittaa hyvin erityisesti 12–50-vuotiaat mieslukijat.

Ylioppilaskirjoitusten siirtyminen digiaikaan alkoi tänä syksynä, ja ensimmäiset kokeet on jo pidetty DigabiOS-käyttöjärjestelmän avulla. Ensimmäisten raporttien mukaan teknisiltä ongelmilta ei vältytty.

Tekniikan toimivuutta silmällä pitäen testasimme lukiolaisten läppärit. Tuoreimmassa Mikrobitissä julkaistun testin perusteella vain joka neljäs nykyläppäri toimii digitaalisissa yo-kirjoituksissa ilman erikseen ostettavaa lisälaitetta.

Testasimme tietenkin myös kyseiset usb-liitäntäiset lisälaitteet. Tuon jutun löydät vain verkosta.

Uudessa Mikrobitissä käsittelemme muun muassa aloittelijan kehitysympäristöjä sekä näytämme, miten rakennat automaattisen sääaseman Arduinon avulla. Mukana myös esimerkiksi artikkelit autojen tietotekniikasta, nörtin äänentoistojärjestelmästä sekä Chrome OS:stä – sekä paljon muuta.

Testeissä käsittelyssä ovat muun muassa isot, 32-43-tuumaiset näytöt. Lisäksi testeissä mukana esimerkiksi Jolla C, Asus MG248Q, Huawei P9 Plus, Blackview BV5000, AMD Radeon RX 470, Nvidia GeForce HTC 1060 ja Sony Xperia X Performance.

Lehti luettavissa hienon paperiversion lisäksi tietenkin myös digitaalisesti Summa-palvelussa. Perinteisen lehden tilaat kätevästi tästä.

Hyvää syksyn jatkoa!