Riittääkö tonni peliläppäriin, vai pitääkö maksaa kaksi? Mikrobitti testaa marraskuun numerossa peliläppärit.

Pyysimme pc-valmistajilta testiin kannettavia pelikoneita kahdessa kategoriassa, peruspelikoneluokassa ja pöytä-pc:n pelikoneena korvaavassa järeämmässä luokassa. Valmistajista Asus, HP ja Lenovo osallistuivat kumpaankin kategoriaan, Acer ja MSI ainoastaan pöytäkoneen korvaaja -kategoriaan.

Koneita testattiin Mikrobitin marraskuun numerossa.

Perussarjassa vertailtiin malleja Asus FX502VM-DM112T, HP Pavilion Power 15-cb014no ja Lenovo Legion Y520-15IKBN 80WK. Raskaammassa sarjassa olivat mukana Acer Predator G9-793-76Z1, Asus ROG Strix GL702VM-BA195T, HP Omen 15-ce010no, Lenovo Legion Y720-15IKB 80VR sekä MSI GS43VR 7RE Phantom Pro.

Peruspelikoneluokassa yhteistä on neliytiminen Core i5 -suoritin ja kuvanlaadultaan vaatimaton 15,6 tuumainen, 60 kuvan nopeuteen sekunnissa yltävä täysteräväpiirtonäyttö ja reilun parin kilon paino. Keskusmuistin, massamuistin ja näytönohjaimen osalta kukin valmistajista on tehnyt omat, selvästi erilaiset ratkaisunsa.

Pöytäkoneen korvaaja -kategoriassa yhteistä on peruskoneita järeämpi Core i7 -suoritin ja 16 gigatavun keskusmuisti, ja näyttöjen kuvanlaatukin on halvempia koneita parempi.

Mittasimme läppäreistä pelisuorituskyvyn, suorituskyvyn hyötysovelluksissa, komponenttien suorituskyvyn, näytön kuvanlaadun, akkukeston pelikäytössä sekä melutason. Lisäksi huomioimme pisteytyksessä käytettävyyden sekä ominaisuudet ja varustelun.

Käytännön pelitestit teimme pelaamalla läppäreillä muun muassa Counter-Strike: Global Offensivea, Doomia, Hitmania, Player Unknown’s Battlegroundsia ja Rocket Leagueta.

Raskaan sarjan voittajaksi selviytyi Acer Predator G9-793-76Z1, jota kuvaillaan ”järkälemäiseksi tehomyllyksi”. Sen hintakin on järkälemäinen, 2300 euroa, mikä ylitti testin ylärajan. Näin ollen varsinaista voittajaa ei testissä ollut, vaan koneille päädyttiin jakamaan pelkkiä kunniamainintoja. HP:n koneet pärjäsivät mainiosti kummassakin sarjassa.

Koko laaja testi julkaistu Mikrobitin marraskuun numerossa. Bitti on luettavissa sekä paperilehtenä että digiversiona.