Polycam on innovatiivinen sovellus, joka hyödyntää uusimmissa iPad Pro, iPhone 12 Pro ja Pro Max -malleissa olevaa LiDAR-sensoria. Light Detection and Ranging -teknologialla mitataan kohteiden etäisyyksiä. Polycam hyödyntää sensoria 3d-skannaukseen.

3d-skannaus voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta Polycomin käyttö ei voisi olla helpompaa. Eikä se eroa juurikaan kuvaamisesta. Skannaaminen aloitetaan yksinkertaisesti osoittamalla laitteella kohdetta, sovellus alkaa välittömästi alkaa piirtämään verkkoa, tunnistaen muodot ja etäisyydet.

Parhaan lopputuloksen saa, kun skannattava kohde on hyvin valaistu ja laitetta pidetään kädessä vakaasti. Kohde voi olla joko pieni tai suuri, Polycamilla voidaan skannata vaikkapa maljakko, auto tai huoneisto. Ja mikä parasta, skannaus on todella sulavaa. Lopputulosta voi muokata hieman ja skannauksesta näkee tarkkoja mittaustietoja.

Ilmaisversiolla saa skannattua ilman rajoituksia ja jaettua skannauksia iMessagen kautta, videoina tai web-linkkeinä. Polycam toimii myös M1 Maceissa, mutta luonnollisesti vain projektien katseluun. Jos 3d-kuvia haluaa muokata tietokoneella esimerkiksi Blenderillä, noin 9 euroa kuukaudessa maksava Pro-versio on tarpeen. Sillä saa tallennettu projekteja useisiin eri tiedostomuotoihin. Polycamin saa ladattua App Storesta.