Popsan käyttöönotto on nopeaa. Sovellukseen rekisteröityminen tapahtuu nopeasti Apple-, Facebook- tai Google-kirjautumisella. Sen jälkeen valitaan tilattava kuvatuote. Valikoimassa on valokuvakirjoja, kuvalaattoja, kortteja, kalenteri ja joulukoristeita.

Mikrobitti testasi Popsan hiljattain.

Kuvakirjassa valitaan neliö- tai laajakuvaversio, kansimateriaali, koko ja aletaan lisäämään kuvia. Edullisimmassa kirjasessa on 12 sivua ja 21 × 15 cm sivut. Järein kovakantinen kirja voi sisältää jopa 130 sivua 35 × 26 cm -koossa.

Kuvia voidaan hakea puhelimen kuvakirjaston lisäksi suoraan Google kuvista, Dropboxista, Facebookista tai Instagramista. Kuvia on helppo poimia eri albumeista. Sen jälkeen kirjoitetaan otsikko ja Popsa näyttää kirjan rakenteen. Kirjan voi tilata sellaisenaan tai sivujen järjestystä ja kuva-asettelua voidaan käydä muuttamaan.

Jokaiselle sivulle voidaan lisätä myös kuvateksti. Asetteluissa on myös vaihtoehtoja, jos haluaa enemmän tekstiä kirjaan. Sivujen ja kuvien järjestäminen onnistuu yllättävän näppärästi puhelimen pienellä näytöllä.

Kun kaikki on valmista, sovellus näyttää hinnan ja kirjasta voi katsoa 3d-esikatselun. Näyttävässä esikatselussa hyödynnetään myös lisättyä todellisuutta, kirjan voi asettaa AR-tilassa pöydälle tai kalenterin seinälle.

Popsa on ilmainen. Painotuotteiden hinnat vaihtelevat 49 sentin valokuvasta lähes parin sadan premium-laadun kuvakirjaan. Ensimmäisestä tilauksesta saa 20 prosentin alennuksen. Sovellus ladataan App Storesta tai Google Playsta.