Planta-sovellus auttaa pitämään kasveista parempaa huolta monella tavalla. Sovellukseen luodaan tili ja valitaan, halutaanko apua huonekasvien, puutarhassa tai parvekkeella kasvavien tai kaikkien kanssa. Seuraavaksi valitaan oma taitotaso ja kasvien hoivaamiseen uhrattavan ajan määrä kolmesta vaihtoehdosta.

Tilille lisätään huoneet, joissa on kasveja ja niissä olevat kasvit. Premium-versiossa voidaan lisäksi mitata huoneiden valaistus integroidulla valomittarilla. Kasvit lisätään etsimällä ne kasvin tyypin ja nimen perusteella. Premium-versiolla voidaan myös käyttää näppärää kuvatunnistusta. Planta varoittaa, jos kasvi on väärässä paikassa, esimerkiksi liian valoisassa tai hämärässä huoneessa.

Plantalle kerrotaan lisäksi, onko kasville vaihdettu ruukku ja koska rehu on kasteltu sekä otetaan halutessa oma kuva kasvista. Kasvikohtainen muistutus kertoo, milloin on kastelun aika. Premium-versio kertoo myös, koska pitäisi antaa lisäravinteita ja koska vaihtaa ruukku. Muistutuksen yhteydessä annetaan vielä lisäohjeita ja vinkkejä, esimerkiksi pitäisikö vesi kaataa ruukkuun vai ei.

Jos kasvi on henkitoreissaan, Premium-version Dr. Planta yrittää auttaa sen elvyttämisessä. Tarjolla on myös hoito-ohjeita ja artikkeleita. Planta auttaa myös uusien kasvien hankkimisessa. Se ehdottaa esimerkiksi helppohoitoisia kasveja ja esittelee viikon kasvin. Premium-versio tarjoaa myös räätälöityjä ehdotuksia sijainnin, huoneiden valoisuuden ja viherpeukalon vihreyden perusteella.

Premium-jäsenyys maksaa halvimmillaan lähes 40 euroa vuodessa. Ilmaisversiostakin on iloa, sillä kasvit eivät enää kuole janoon kastelumuistutusten ansiosta. Plantan voi ladata App Storesta ja Google Playsta.