DuplicateCleaner on tehokas apuväline tiedostojen siivoamiseen. Nopean asennuksen jälkeen voidaan alkaa skannata duplikaatteja. Hakutoiminnot ovat hyvin monipuoliset, haun voi tarkentaa esimerkiksi tiedostotyypin ja koon mukaan. Skannaus voidaan tehdä valituista kansioista tai useilta ulkoisilta taltioilta kerralla. DuplicateCleaner löytää duplikaatit jopa zip-pakettien sisältä.

Helppona ja tehokkaana temppuna voi valita ohjelman poistamaan duplikaatit kaikkialta muualta valitun kansion ulkopuolelta. Aina ennen tiedoston poistamista voi käyttää nopeaa esikatselua, ettei vain poista väärää tiedostoa.

Täysin identtisten tiedostokopioiden lisäksi DuplicateCleaneria voidaan hyödyntää myös tietyn tiedoston eri versioiden metsästämisessä. Hakuun voi määritellä samankaltaiset tiedostonimet, eri nimiset, mutta samaan aikaan luodut tai muokatut tiedostot sekä tietyn kokoiset tiedostot.

Jos on tallennellut kuvista eri kokoisia versioita, DuplicateCleanerilla saa hävitettyä ylimääräiset. Se näyttää tuloksissa tiedostokoon lisäksi kuvan mitat ja esikatselussa lisäksi kameran tiedot ja kuvauksessa käytetyt asetukset.

Musiikkitiedostojen perkaamiseen on myös oma toimintonsa. Vanhat mp3-kokoelmat saa siistittyä tehokkaasti, sillä suodatuksessa voi säästää näppärästi parhaalla asetuksella aikoinaan pakatut kappaleet. Tai saman kappaleen pisimmän version. DuplicateCleaner tunnistaa kaikki suositut ja vanhat tutut audiotiedostot, myös iTunesista ostetut sekä ogg-, wav ja flac-tiedostot.

Windows 10:stä vanhaan Vistaan asti toimivaa DuplicateCleaneria voi kokeilla 15 päivää. Lisenssi maksaa 27,95 euroa. Ohjelman voi ladata valmistajan sivuilta.