Tamperelaisen Citynomadin kehittämä Nomadi-sovellus sisältää karttojen lisäksi erilaisia reittejä eri puolilta maailmaa ja varsinkin Suomesta. Tarjolla on virallisia kuntien ja yritysten luomia opastettuja sekä yksityisten kasaamia reittejä. Mukana on eri mittaisia kävely-, pyöräily- sekä myös pidempiä veneily- ja ajoreittejä alueiden mielenkiintoisista kohteista.

Reitit näkyvät karttapohjalla ja niihin on sisällytetty opastetaulusta tuttuja informaatiotekstejä, valokuvia, tarinoita ja videoita. Mukana on myös perheen pienemmille soveltuvia pelillisiä sisältöjä.

Karttapohjan voi valita Googlen karttojen tai OpenStreetMapsin välillä ja joissakin reiteissä on käytössä myös maastokartat, sekä eri karttatasoja. Jos liikkuu matkapuhelinverkon katvealueilla, reitit voi ladata offline-käyttöä varten puhelimen tai tabletin muistiin talteen.

Kun saapuu matkakohteeseen, Nomadi näyttää sijainnin perusteella lähimmät tarjolla olevat reitit, niiden pituudet ja kohdepisteiden määrät. Web-selaimella voi myös luoda ja jakaa reittejä muiden iloksi rekisteröitymällä palveluun ja luomalla uusia reittejä lisäämällä kartalle kohteita ja liittämällä niihin sisältöä.

Nomadi on näppärä apuri, kun tutustuu matkakohteeseen ja myös omasta kotiympäristöstä voi bongata uusia vierailukohteita tutustumalla Nomadin reitteihin. Sovellus ladataan Androidille Google Playsta ja iOS:lle App Storesta.