We Did It on mobiililaitteissa toimiva sovellus, joka lupaa parantaa parisuhteen laatua tekoälyn antamien harjoitteiden avulla. Se kartoittaa pariskunnan tarpeita ja antaa sen jälkeen tehtäviä ja ohjeita. Tavoitteena on opettaa parisuhteen molempia osapuolia ottamaan toinen paremmin huomioon.

Sovellusta on helppo käyttää, mutta sen rahastusmalli on kyseenalainen. Ohjelmaa mainostetaan ilmaisena, vaikka käytännössä käytöstä pitää maksaa, jos ohjelmasta haluaa hyötyä.

Ilmainen vaihe kattaa vain lyhyen kyselyn, jolla puolisot kertovat itselleen ja toisilleen onnellisuusasteensa yhteiselon eri osa-alueilla. Sen jälkeen sovellus antaa napakan yhteenvedon parisuhteen tilasta ja kertoo, millä alueilla sitä olisi helpointa parantaa. Varsinaisista tehtävänannoista pitää maksaa ja paljon: kolmen viikon aloitusohjelman hinta on 50 euroa. Sen jälkeen käyttö maksaa 15 euroa kuukaudessa.

Tehtävät ovat luonteeltaan todella yksinkertaisia: vie roskat, anna hartiahierontaa tai käykää yhdessä suihkussa. Vaikka yksinkertaisuus tuntuu aluksi pahalta pettymykseltä, viime kädessä se on kuitenkin hyve.

Parisuhteen parantamisessa ei pidä tähdätä liian suuriin loikkiin, sillä kaikki alkaa pienistä askelista. Näistä tärkein on toisen kuuleminen ja huomioiminen. Tässä onkin We Did Itin voima: sovellus sanoittaa toisen tarpeet helposti tehtäviksi asioiksi, joista toiselle tulee hyvä mieli. Se puolestaan heijastuu koko parisuhteeseen.

We Did Itiin ei kannata suhtautua ainoana pelastusrenkaana, mutta apukeinona se on hyvä etenkin parisuhdeterapian kyljessä. Hämäävä rahastusmalli jättää kuitenkin kelvosta ohjelmasta hieman ikävän sivumaun.

Mikä Parisuhdeterapiasovellus

Alustat Android, iOS, Windows Mobile

Hinta 50 € ensimmäiset 3 viikkoa, sitten 15 €/kk

Sovellus arvioitu Mikrobitin tuoreessa numerossa 7/2017.

Lisäys 12.10. 2017 9:30 – We Did Itin takana olevan startup Olento Lifen toimitusjohtaja Peeter Lange kertoi Bitille, että We Did Itin kovalta vaikuttanut hinta oli lyhytaikainen hinnoittelumallikokeilu joka ei toiminut. We Did Itin hinta on nykyisin seitsemän päivän ilmainen kokeilu, jonka jälkeen kolmen viikon ohjelma maksaa 15,90 ja kuukausittainen tilaus 12,90 euroa.