Square Enixin erikoiset Kingdom Hearts -pelit yhdistävät Disney-animaatioiden maailmoja ja hahmoja, Final Fantasy -pelisarjan henkilöitä sekä omia hahmojaan omaperäiseksi fantasiakeitokseksi.

Monimutkaisen ja monipolvisen tarinan keskiössä on hyvän ja pahan taistelu, identiteetti, omien voimien löytäminen ja tietenkin myös seikkailu.

Ensimmäisenä päälle hyökyy miltei sietämätön tuttuuden tunne. Square Enixillä olisi ollut tilaisuus hieman uudistaa ja modernisoida eri elementtejä, mutta mitäpä sitä turhaan. Pelistä löytyvät samat kömpelöt ja monimutkaiset valikot, samat hahmoluokan valitsemismekanismit ja samaa vähän hömelöä ja kornia dialogia kuin kaikista muistakin sarjan osista.

Maailmojen välillä matkustetaan taas ärsyttävän gummialuksen avulla ja joihinkin maailmoihin ei edes pääse, ennen kuin aluksella on taisteltu avaruusvihollisten kanssa. Ääninäyttelyn taso vaihtelee laidasta laitaan ja taistelu perustuu pääasiassa nappien rämpyttämiseen.

Taisteluun on sentään saatu hieman uutta menoa ja meininkiä erikoishyökkäysten avulla. Tietyt viholliset on merkitty vihreällä rinkulalla ja kun kyseisen vihollisen tuhoaa, erikoishyökkäyksen voi aktivoida. Niissä päähenkilö Soran ja mukana olevien sankareiden voimat yhdistyvät, ja voimakombon aseeksi saattaa ilmaantua esimerkiksi karuselli, pyörivät teekupit tai vesiliukumäki. Nämä tuovat taisteluun yllätyksellisyyttä, hauskuutta ja iloista outoutta.

Pelin edetessä Sora saa haltuunsa useita eri keyblade-aseita, joilla jokaisella on myös omat erikoishyökkäystyyppinsä. Yhteisiskut ja aseiden omat erikoisuudet tuovat taisteluun kaivattua monipuolisuutta ja viihdyttävyyttä.

use -b option to extract)

Mukana on muutamia muitakin pieniä uudistuksia. Sora, Aku ja Hessu tapaavat Rottatuille-elokuvan Rémy-rotan ja kun he ovat auttaneet häntä, Rémyn bistroon pääsee tallennuspisteiltä.

Bistrossa voi kokata eri maailmoista löytyneistä aineksista erilaisia hienoja ruokia ja menu-kokonaisuuksia, jotka antavat koko seikkailijapoppoon ominaisuuksiin lyhytaikaisia bonuksia.

Keitosten kasaaminen tapahtuu hauskojen minipelien avulla, joissa pitää olla sekä nopea että hienovarainen. Jos ruuanlaitto menee mönkään, menevät myös siihen tarvittavat ainekset hukkaan.

Maailmoista löytyy erilaisista piiloista myös klassisia elektroniikkapelejä, joita voi pelata Soran kännykän eli Gummipuhelimen valikon kautta. Niiden aiheet ovat hauskan vaihtelevia ja niissä voikin esimerkiksi toimia taksina tai leikata ruohoa. Elektroniikkapelien ulkoasu on toteutettu ihanan autenttisesti ja se herättää lämpimiä muistoja. Näiden pelin sisäisten pelien kautta Square Enix tarjoilee nostalgisia tunteita myös vanhemmille pelaajille.

KINGDOM HEARTS Ⅲ_20190202231406

Sarjan monipolvista taustatarinaa avataan uusille pelaajille alkuvalikon videoiden kautta, joissa tiivistetään kunkin pelin tärkeimmät tapahtumat. Ne on kuitenkin typistetty ihan liian lyhyiksi tietoiskuiksi, joten aivan ummikot lähinnä varmastikin vain hämmentyvät lisää.

Alkukenttien aikana taustatarinalla tosin ei ole juurikaan edes väliä, sillä pääpaino on seikkailulla ja Disneyn maailmoilla. Tuttuun tapaan seikkailut ovat kovin poikakeskeisiä, eikä aktiivisia naishahmoja tavata kuin muutama.

Kaiken kaikkiaan pelisarjan fanit saavat varmasti Kingdom Hearts kolmosesta irti iloa kaikista eniten, mutta kyllä se tuo ihan mukavaa toimintaseikkailua sarjaa huonommin tuntevillekin.

Jos siis animaatioelokuvien maailmoissa vaeltelu ja taistelu houkuttelee, tähän kannattaa tarttua. Voi sitä huonomminkin iltansa viettää.

Plussat:

  • Hauskat erikoishyökkäykset taisteluissa
  • Kokkailuminipelit ja aineksien keräily
  • Löydettävät elektroniikkapelit

Miinukset:

  • Korni dialogi
  • Hankalat valikot
  • Aktiivisten naishahmojen vähyys