Kohta on taas joulu - aika, jolloin ihmiset usein kerääntyvät yhteen. Jos ajanviettotavoista pyhinä on puutetta, ainakin perinteisen karaokepelin kanssa jokainen riittävän rohkea pääsee jälleen kokeilemaan äänijänteidensä laadukkuutta. Let’s Sing 2021 on tänä vuonna yksi pätevä vaihtoehto.

Karaokepelien lajityyppi ei ole vuosien saatossa juuri muuksi muuttunut. Biisilistalta valitaan itseä eniten miellyttävä vaihtoehto ja pistetään laulaen.

Kaupan hyllyltä löytyvässä myyntipaketissa tulee mukana kaksi kappaletta kapulakokoisia mikrofonia, mutta moninpelaamista ja digiostamista silmällä pitäen peli tukee myös kaikkia usb-mikrofoneja, headset-mikrofoneja, sekä myös kännykän käyttämistä laulantavälineenä. Kaikki vaihtoehdot toimivat hyvin, joskin perinteinen, kädessä pidettävä mikrofoni on tunnelman kannalta se paras ratkaisu.

Let’s Sing 2021:n biisilista on sekalainen 30 kappaleen sekoitus vähän sitä sun tätä. Mukana on moderneja superhittejä, kuten Billie Eilishin Bad Guy, mutta myös hieman varttuneempaa yleisöä miellyttäviä ralleja, joista esimerkkeinä Sealin Kiss From a Rose ja Kim Wilden You Keep Me Hangin’ On. Koska kappaleita on vain 30, kaikkien miellyttäminen toimii lopulta peliä vastaan, enkä ainakaan itse suostunut joikaamaan Justin Bieberin Yummya edes pakotettuna. Biisejä on nykytrendin mukaisesti toki ostettavissa lisää digilatauksina myöhemmin.

Kappaleiden nuotitus on onnistunutta ja peli myös tunnistaa lauletut nuotit sopivan avokätisesti. Laulaminen on helppoa, ehkä jopa liiankin. Onnistuin esimerkiksi itse nappaamaan Kiss From a Rosesta platinaa ensimmäisellä yrityksellä, vaikka en ole laulanut edes oikeassa karaokessa mitään aikoihin. Sinänsä on toki mukavaa, että nuotteihin ei tarvitse yrittää osua hampaat irvessä ja ääni käheänä.

Erilaisia pelitiloja on tarjolla myös mukavan paljon. Ikiaikainen valitse biisi ja laula -metodi on luonnollisesti mukana, mutta yhdessä hoilottamista varten mukana on esimerkiksi Mixtape, jossa eri kappaleita lauletaan putkeen yhteen miksattuna. Yksin esiintyviä varten on uusi pelitila Legends, jossa löyhän tarinan ohella lauletaan eteen heitettyjä biisejä koko ajan vaikeutuvien vaatimusten mukaan. Onpa tarjolla jopa pomotappeluitakin, tai siis –lauleluitakin, jossa tietysti pyritään laulamaan vastustaja suohon.

Biisien itsensä esillepano on onnistunutta ja taustalla pyörii aina kustakin laulusta virallinen musiikkivideo. Valikot sen sijaan ovat räikeät ja epäselvät. Paletista on kaivettu kaikki löytyvät värit ja paiskattu ne ruudulle ihan miten sattuu. Kosmeettisina yksityiskohtina pelatessa avautuvat uudet laulaja-avatarit ovat myös tökeröitä ja persoonattomia.

Vaan jos hirvittävien valikoiden kanssa pystyy elämään, Let’s Sing 2021 on oikein mainiota lauluviihdettä. Sekalainen satsi biisejä ei luonnollisestikaan pysty miellyttämään kaikkia, mutta ainakin tarjolla on kattaus kaikenlaista eri aikakausilta ja lisää saa rahalla.

Itse laulamisen osalta peli on toistaiseksi toimivinta kokeilemaani ja kun erilaisia pelitilojakin löytyy useita, niin etenkin karaokepelaamista enemmän harrastaville Let’s Sing 2021 on itsestään selvä ostos.